Justin Thomas on tällä hetkellä Titleistin tallin kuumin pelaaja Kuva: Getty Images
PGA Tour |
8.1.2017

Kevytrakenteinen Justin Thomas hämmästyttää Havaijilla pitkillä avauksillaan

Voittajien turnauksen kärkeen siirtyneen Thomasin draivien pituuskeskiarvo on reilusti yli 300 jaardia.

Miellämme usein pitkälyöntisimmät ammattilaiset kookkaiksi, raameiltaan keihäänheittäjän oloisiksi pelaajiksi. Varmasti draivitilastojen kärkipäässä onkin enemmän yli 190 senttisiä pitkäkätisiä pallonlyöjiä kuin keskimittaisia tai sitä lyhempiä golfareita.

Justin Thomas toimii tässä tapauksessa mainiona myytinmurtajana, sillä hän johtaa Havaijilla meneillään olevan Tournament of Champions -turnauksen draivipituustilastoa kolmen kierroksen jälkeen. 175 senttiä pitkän ja 68 kiloa painavan Thomasin draivit ovat päätyneet kisassa keskimäärin 311 jaardin eli 284 metrin päähän.

Thomas itse ei tiedä tai kenties ei halua kertoa taustaa pitkälyöntisyydelleen. Lehdistötilaisuudessa asiaa kysyttäessä hän vastasi lakonisesti: ”Ei aavistustakaan.” Hetken kuluttua hän kuitenkin jatkoi: ”Minulle on kerrottu, että osaan hyödyntää maata hyvin. Tosiasiassa jalkani ovat lähes ilmassa osumahetkellä.”

Omia juniorivuosiaan Thomas ei välitä suuremmin muistella, mutta joidenkin lähteiden mukaan kentällä kuin kentällä oli hänen teiniaikoinaan useita par-nelosia, joilla hän ei saanut palloa kahdella lyönnillä viheriölle saakka. Myös draiverin käyttö jollakin par-kolmosella ei ollut poikkeuksellista.

”Minun täytyi vain luottaa lähipeliini ja yrittää pelastaa pareja chipillä ja putilla.”

Thomasin, 23, juniorivuodet eivät ole kaukana takana, mutta pituuden kanssa hänellä ei ole enää ongelmia. Hänen mukaansa lyönteihin alkoi tulla vähitellen mittaa myöhempinä lukiovuosina, mutta painoilla treenaaminen Alabaman yliopistossa muutti asiaa olennaisesti. Muuta ei osaa sanoa pitkälyöntisyydestään.

”Johtuvat pitkät lyöntini sitten mistä hyvänsä, olen siitä hyvilläni”, hän sanoi.

Kapalua Resortin voittajien turnauksessa Thomas (-18) pelasi lauantaina kolmannen perättäisen 67 lyönnin kierroksensa. Se oikeuttaa kisassa kahden lyönnin johtoon ennen kuntopuntarin kärjessä olevaa Hideki Matsuyamaa.

Thomas on itse asiassa viimeinen pelaaja, joka on pystynyt kukistamaan viiden turnauksen jaksossa neljä kilpailua voittaneen Matsuyaman. Se tapahtui lokakuun loppupuolella pelatussa CIMB Classicissa.

William McGirt, Jimmy Walker ja Ryan Moore jakavat kolmatta sijaa tilanteessa -14. Kilpailun ainoa eurooppalainen, Skotlannin Russell Knox (-11) on noussut kierros kierrokselta kohti kärkipään sijoituksia. Hän on ennen neljättä päivää jaetulla kahdeksannella sijalla.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti