Joaquin Niemannissa riittää tähtipotentiaalia. Kuva: Getty Images
PGA Tour |
12.7.2018

Kahdeksan starttia ja kortti PGA Tourille! – mihin tämä superteini vielä ehtiikään?

Chileläissensaatio on Jordan Spiethin ja Jon Rahmin jalanjäljillä.

Maailman ykkösamatöörin paikalta keväällä ammattilaiseksi siirtynyt Joaquin Niemann, 19, hankki itselleen pikatahtia täyden pelioikeuden PGA Tourille. Hän sijoittui viime viikonvaihteessa Länsi-Virginiassa käydyssä kilpailussa viidenneksi, ja lukitsi paikkansa kiertueelle kaudeksi 2018–2019.

Vaikka turnauksesta saadut 93 FedEx Cupin pistettä riittivät korttiin, oli hänen tuloksessaan lyönnin verran liikaa Open Championshipiä ajatellen. Se ei kuitenkaan synkistänyt Niemannin tunnelmaa.

”Ehkä elämäni paras päivä – PGA Tourin jäsen”, hän iloitsi Twitterissä.

Niemann paljasti viime viikon turnauksen yhteydessä, että hänen suunnitelmiinsa kuului aloittaa syksyllä opinnot Etelä-Floridan yliopistossa. Mutta kiitos pienen pääsykokeeseen liittyvän sekaannuksen, tai pikemminkin laadukkaiden peliotteiden, hän viihdyttää nyt esityksillään suurta golfyleisöä.

Chileläinen pääsi kauden ensimmäiseen major-kilpailuun, Mastersiin, voitettuaan Latin American Amateur -turnauksen. Hän karsiutui Augustassa, mutta ilmoitti ryhtyvänsä kisan jälkeen ammattilaiseksi.

Niemann on pelannut sitten Mastersin kahdeksan turnausta PGA Tourilla, ja koossa on jo neljä top 8 -sijoitusta. Vahva kortti heltisi, kun hän ylitti FedEx Cupissa pistemäärän (365), millä viimeinen pelaaja (125:s) pääsi listalta vuonna 2017 mukaan PGA Tourin playoffeihin.

Täyden pelioikeuden saaminen PGA Tourille FedEx Cupin pisteiden perusteella on harvinaista. Tällä vuosikymmenellä siihen ovat pystyneet Niemannin ohella vain Jordan Spieth (2013) ja Jon Rahm (2016).

Myös Sergio Garcia innostui Niemannin esityksistä, ja onnitteli tätä Twitterin välityksellä.

”Bravo Joaco!! Todella vaikuttavaa ansaita kortti PGA Tourille, vaikka takana on vain kourallinen turnauksia.”

Kukapa ei olisi Niemannin puolesta iloinen, mutta varmasti University of South Florida -college-joukkueen valmentajat olisivat toivoneet näkevänsä hänet ainakin muutaman vuoden ajan koulunsa käytävillä…

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.