[11][17]
PGA Tour

Justin Thomasista vuoden ensimmäinen voittaja PGA Tourilla

Thomas jatkaa ainoana pelaajana, joka on pystynyt kukistamaan Hideki Matsuyaman viimeisen 2,5 kuukauden aikana. Hän on tehnyt sen nyt kahdesti.

Tournament of Champions -turnauksen paalulta neljännelle kierrokselle lähtenyt Justin Thomas venytti johtonsa sunnuntaina jo viiteen lyöntiin. 15:llä kirjattu tuplabogi päästi Hideki Matsuyaman jo yhden lyönnin päähän, kunnes 17. reiän hieno lähestyminen sinetöi Thomasille (-22) birdien ja voiton.

Eroa Matsuyamaan kertyi lopputuloksissa kolme lyöntiä.

Kyseessä oli Thomasin kolmas voitto PGA Tourilla. Kaksi edellistä tulivat peräkkäisinä vuosina Malesiassa pelatusta CIMB Classicista, joten voittajien turnauksen ykköstila oli 23-vuotiaalle floridalaiselle ensimmäinen Yhdysvaltain rajojen sisäpuolella.

”Loistava tunne. Jossain tuli kompasteltua enemmän kuin olisin halunnut, mutta tämä esitys todella kertoo missä olen pelini kanssa tällä hetkellä menossa”, hän sanoi.

Thomas oli kauden 2015–2016 turnausvoittajille tarkoitetussa kilpailussa ainoa, joka selvitti jokaisen kierroksen alle 70 lyönnillä. Hän on myös edelleen ainoa pelaaja, joka on pystynyt voittamaan Matsuyaman kiertuegolfissa sitten lokakuun lopun.

Japanilaiselle siunaantui riittävästi paikkoja ahdistaa Thomas lopussa kunnolla nurkkaan, mutta reikien 16 ja 17 birdieputit olivat kesyjä. Liian pettynyt ei Matsuyaman kannata silti viimeaikaisiin esityksiinsä olla: kuuden edellisen kansainvälisen turnauksen sijoitukset ovat neljä voittoa ja kaksi kakkostilaa.

Jordan Spieth, Pat Perez ja Ryan Moore jakoivat kolmannen sijan kuusi lyöntiä maailmanlistalla 12:nneksi nousseelle Thomasille hävinneinä.

Turnauksen voittoa puolustaneen Spiethin mahdollisuudet isoon menestykseen olivat menneet jo ennen finaalikierrosta, mutta siitä huolimatta hän vastasi sunnuntaina päivän kovimmasta tuloksesta. Spieth on pelannut nyt kolme turnausta Kapalua Resortissa, ja sijoittunut jokaisella kerralla top 3:een.

Spieth kehui kisan jälkeen vuolaasti Thomasia.

”Tulva saattaa päästä nyt valloilleen. Tämä kaveri lyö palloa ikuisuuksien päähän, mutta hänellä on myös erinomainen lähipeli. Justin hallitsee kenttää hyvin; pelaa sitä niin kuin kuuluukin, ja hyödyntää taidokkaasti lyhyet väylät. Häntä voi olla vaikea voittaa seuraavassa kisassa.”

Plantation Coursella käydyn kilpailun ainoa eurooppalainen, Skotlannin Russell Knox (-11) oli 17:s. Turnauksessa oli mukana 32 pelaajaa.