16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Justin Rose tukevasti paalulla isoista virheistä huolimatta

Edes lauantain kaksi tuplabogia eivät estäneet ykköseksi rankattua Rosea pelaamasta ennätystahdissa San Diegossa.

Justin Rose silmäili Torrey Pinesin South Coursen 18. reiällä puukolmosellaan lähettämänsä pallon lentoa, kunnes näki sen loiskahtavan viheriötä vartioivaan lampeen. Britti kiskaisi hetken kuluttua hatun päästään, ja synkkä ilme näytti siltä kuin hän olisi tehnyt ratkaisevan virheen.

Onneksi oli kuitenkin vasta lauantai, eikä kärkipaikkakaan ollut uhattuna.

Hänen ylivoimainen johtonsa Farmers Insurance Openissa kutistui kuitenkin viiden viimeisen reiän puitteissa puoleen, ja marginaali seuraavaan pelaajaan oli päivän päätteeksi sama kolme lyöntiä kuin ennen kierroksen alkua.

Tuloksen 69 pelanneen Rosen kortti oli runsaiden tapahtumien siivittämänä kirjava. Se käsitti yhden eaglen ja kuuden birdien ohella kaksi tuplabogia ja 18. reiän (par 5) bogin.

Karkeista virheistään huolimatta hän nousi jakamaan Tiger Woodsin 11 vuotta sitten tekemää kilpailun 54 reiän ennätystä, 198 (-18) lyöntiä.

Kakkospaikalle ja Rosen seuraksi neljännen kierroksen viimeiseen ryhmään nousi lauantain parhaan tuloksen (65) pelannut Adam Scott.

Vaikka vuoden alussa välinesopimuksen Honman kanssa tehneen Rosen otteissa oli ajoittaista hapuilua, Scott piti maailmanlistan ykköstä selvänä suosikkina ratkaisevalla kierroksella.

”Justin pelaa yksinkertaisesti liian hyvin, hänen esityksensä ovat olleet vahvoja jo yli kaksi vuotta”, australialainen sanoi.

Jon Rahm (-14) täydentää eurooppalaisten hyviä asetelmia kolmannella sijallaan. Torrey Pinesin kisan kaksi vuotta sitten voittanut espanjalainen aloitti kisan hurjalla 62 lyönnin tuloksella, ja palasi lauantaina takaisin raiteilleen (68) yhden välipäivän (72) jälkeen.

Kilpailussa iso mielenkiinto on kohdistunut myös kautensa aloitteeseen Tiger Woodsiin, joka ei ole toistaiseksi saanut ihmeitä aikaan. Woods on sijalla 48, kokonaistilanteessa viisi alle.

”Olisi hieno päätös viikolle, jos lopputulokseni alittaisi parin kaksinumeroisella luvulla”, hän sanoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje