21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][24]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Jordan Spiethin ahdinko ei ota helpottaakseen – ”kärsii näkyvästi puttijipsistä”

Adam Svensson järjesti Sony Openin avauspäivänä ilotulituksen.

Vastoin ennakko-odotuksia Sony Openin kalenteriinsa lisännyt Jordan Spieth oli Honolulussa käynnistyneen kilpailun suurin pettymys ensimmäisellä kierroksella.

Kolminkertainen major-voittaja joutui tyytymään Waialae Country Clubin helpolla kentällä yhteen birdieen, ja kirjasi korttiinsa nelinkertaisen määrän bogeja. Hän on tuloksellaan 73 (+3) vasta sijalla 127, matkaa johdossa olevaan Adam Svenssoniin on peräti 12 lyöntiä.

Salamannopeasti huipulle nousseesta nuorukaisesta ehdittiin jo povata Tiger Woodsin manttelinperijää, kunnes maailmanlistan entinen ykkönen ajautui viime vuonna todelliseen sivuluisuun.

Vuosina 2015–2017 kymmenen ykköstilaa PGA Tourilla haalinut pelaaja jäi viime vuonna ilman voittoa, ja putosi myös ensimmäisen kerran maailmanlistalla top 10:stä vietettyään siellä yhtäjaksoisesti lähes neljä vuotta.

Edellistä voittoaan vuoden 2017 Open Championshipissä juhlineen Spiethin selkeimmät ongelmat ovat jo pidempään liittyneet puttipeliin. Hän oli toissa kaudella paljon kertovassa strokes gained -puttaustilastossa 39:s, mutta jäi samalla listalla kauden 2017–2018 päätteeksi sijalle 123.

Vastikään avioitunut Spieth kertoi Honolulun kilpailun alla harjoitelleensa varsin niukasti joulutauolla. Kuherruskuukautta viettäneen pelaajan aikeena on pudotella Sony Openissa pahimpia ruosteita harteiltaan, mutta tuoreen esityksen perusteella ongelman ydinkohta näyttäisi pysytelleen sitkeästi viheriöllä.

Tunnettu huippuvalmentaja Hank Haney sanoi aiemmin tällä viikolla, että Spiethin puttipelissä on kysymys jostain muusta kuin pienestä hienosäädöstä.

”Hänen on pakko saada selvitettyä puttiongelmansa – muuta vaihtoehtoa ei ole, sillä se pilaa nyt kaiken muun. Spieth kärsii näkyvästi puttijipsistä. Hänen käsissään ilmenee tärinää lyhyissä puteissa. Hän missaa enemmän lyhyitä putteja kuin yksikään toinen pelaaja kiertueella”, Haney sanoi.

Spieth on pelannut kuluvalla kaudella kaksi kilpailua: näistä plakkarissa on 55:s sija ja karsiutuminen. Perjantaina texasilaisella on täysi työ välttää toinen peräkkäinen aikainen kotiinlähtö sorvin äärestä.

Sony Openin johdossa on ensimmäistä kauttaan PGA Tourilla pelaava Adam Svensson, joka on nimestään huolimatta kanadalainen. Ruotsalaisille vanhemmille uudenvuodenaattona Brittiläisessä Kolumbiassa vuonna 1993 syntynyt Svensson järjesti torstaina melkoisen ilotulituksen yhden eaglen ja seitsemän birdien muodossa.

Andrew Putnam on lyönnin päässä tuloksen 61 (-8) pelanneesta Svenssonista, Matt Kuchar (63 /-7) kärkkyy kolmantena. Skotlannin Russell Knox (68/-2) löytyy parhaana eurooppalaisena sijalta 29.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje