[10][12]
PGA Tour

Dustin Johnson tähyilee maailmanlistan kärkipaikkaa Rivieralla

Johnsonilla on mahdollisuus riistää maailman ykköspelaajan titteliä vajaan vuoden kantaneen Jason Dayn valtikka Genesis Openissa.

Tämänvuotinen Riviera Country Clubilla käytävä PGA Tourin turnaus on houkutellut kuusi pelaajaa maailmanlistan top 10:stä legenda Ben Hoganilta lempinimensä saamalle kentälle. Pelkkiä OWGR-pisteitä tuijottaen Jason Day on Genesis Openin suurin tähti, mutta viimeaikaiset esityksen huomioiden JordanSpieth kantaa Kaliforniassa kuumimman pelaajan viittaa.

Toisaalta tilanne maailmanlistan kärkipään osalta on tasaisempi kuin aikoihin. Kuudentena majaileva Spieth on alle 1,5 pisteen päässä Daystä, mutta voitto Rivieralla ei häntä sentään ykköseksi vielä nostaisi. Listakolmosella Dustin Johnsonilla sen sijaan on tähän viikonvaihteessa mahdollisuus.

Turnauksen voittoa puolustava Bubba Watson oli vuoden viimeisellä maailmanlistalla kymmenen joukossa, mutta on pudonnut 1,5 kuukauden jaksossa viisi sijaa alaspäin.

Kaksinkertainen Masters-sankari on pelannut tällä kaudella kolme virallista PGA Tourin kilpailua: paras saavutus on Havaijin voittajien turnauksen 25. sija, HSBC Championsissa hän oli 54:s ja Phoenix Openissa tuli karsiutuminen.

Viimevuotisessa kisassa Watson päihitti Adam Scottin yhdellä lyönnillä. Hän ehti aiemmin samalla viikolla vierailla tv-show’ssa, Clippers-Warriors-koripallo-ottelussa ja käydä poikansa kanssa tapaamassa laulaja Justin Bieberiä.

”Hollywoodissa riittää aina tekemistä, mutta voitto oli ehdottomasti kohokohta”, sanoi kisan toisen kerran kolmen vuoden sisällä voittanut floridalainen.

Muita Rivieralla aiemmin edukseen esiintyneitä pelaajia ovat muun muassa Dustin Johnson, Adam Scott ja Sergio Garcia. Maailmanlistan ykköspaikkaa tosissaan tavoitteleva Johnson oli Abu Dhabissa kakkonen ja Pebble Beachillä viime viikolla kolmas. Genesis Openin viisi top 4 -sijoitusta tällä vuosikymmenellä tekevät hänestä totutusti eturivin menestyssuosikin.

PGA Tourilla 22 kertaa peräkkäin cut-rajan selvittänyt Scott voitti Rivieralla 36 reiän pituiseksi typistetyn kisan kaudella 2005, ja oli vuosi sitten kakkonen. Dubaissa pari viikkoa takaperin voittaneella Garcialla on puolestaan plakkarissaan kolme top 10 -sijoitusta Rivieralta.

Kenttäarkkitehti Tom Fazion vajaat kymmenen vuotta sitten päivittämä Riviera on rakennettu alun perin jo 1920-luvulla. Kyseessä on tiheästi bunkkeroitu kenttä, jonka aaltoilevalla lay-outilla luova lyöntien muokkaaminen nousee avainasemaan.

Ensimmäisinä vuosina Los Angeles Openin nimellä tunnettu kisa pelataan nyt 53. kerran. Kenttä isännöi PGA Championshipiä vuonna 1983, tänä vuonna Rivieralla taistellaan myös USA:n amatöörimestaruudesta. Rivieraa ryhdyttiin kutsumaan aikoinaan ”Hogan’s Alleyksi”, koska Ben Hogan voitti siellä turnauksen kolmesti 40-luvun lopulla.