[11][17]

[11][17]
PGA Tour

Jason Dufner purki kiukkunsa rangella ja palasi voittajaksi Jack Nicklausin nimikkoturnauksessa

Uutta nousua tekevä major-voittaja kiipeää maailmanlistalla pitkästä aikaa 50:n joukkoon.

Lauantai-illan laadukas rangeharjoittelu palautti Memorial Tournamentin hyvin aloittaneen Jason Dufnerin pelin takaisin raiteilleeen. Kisan puolivälissä paalulla ollut pelaaja oli lyönyt hetkeä aikaisemmin tuloksen 77, ja iso menestys näytti luisuvan hänen käsistään.

Dufner ei sanojensa mukaan puuttunut lyönnin tekniikkaan. Kyse oli vain kiukun purkamisesta, jonka huono kolmas kierros aiheutti. Sunnuntaina kentälle lähti sisuuntunut mies.

Hän pelasi kahdesti epävakaan sään keskeyttämällä päätöskierroksella tuloksen 68 jättäen Rickie Fowlerin ja päivän kovimmasta tuloksesta (65) vastanneen Intian Anirban Lahirin kolmen lyönnin päähän.

”Eilen ei ollut paras päiväni, se oli saatava pois mielestä nopeasti. Nämä ovat 72 reiän turnauksia, ja tiesin, että olen edelleen siinä nurkilla”, Dufner palasi vielä edellispäivän tunnelmiin.

”Oli tärkeää, etten lähden kentältä vihaisena. Kävin haihduttamassa huonon fiiliksen pois rangella.”

Dufnerista tuli kilpailun legendaarisen isännän Jack Nicklausin jälkeen toinen Memorial Tournamentin voittanut ohiolaissyntyinen pelaaja. Jälkimmäinen perusti turnauksen vuonna 1976 ja voitti sen kahdesti.

Sunnuntain ryhdistätyminen oli merkittävä, sillä edellinen PGA Tourilla kolmannella kierroksella tuloksen 77 lyönyt ja lopulta kilpailun itse voittanut pelaaja oli Nick Faldo. Englantilaisen uroteko tapahtui vuoden 1989 Mastersissa.

”On hienoa olla nyt osa tätä turnausta, jonka Mr. Nicklaus toi aikoinaan kiertueelle”, Dufner hehkutti.

Voitto oli uransa suurimman voittosekin kuitanneelle (1,56 miljoonaa dollaria) Dufnerille viides PGA Tourilla, edellinen (CareerBuilder Challenge) tuli viime vuoden tammikuussa. Merkittävin saavutus on kuitenkin PGA Championshipin ykköstila lähes neljän vuoden takaa.

Dufner on kuulunut tällä vuosikymmenellä myös kertaalleen USA:n Ryder Cup – ja Presidents Cup -joukkueisiin. Pelaajan ura alkoi ottaa pari vuotta sitten takapakkia avioeron jälkimainingeissa, mutta hän on tehnyt hiljalleen paluuta parrasvaloihin.

Nykyään Alabamassa asuva Dufner nousee maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla ensimmäisen kerran 50:n joukkoon noin 2,5 vuoteen.

Ruotsin David Lingmerth ja Irlannin Shane Lowry (-5) jakoivat Memorial Tournamentissa parhaina eurooppalaisina 15. sijaa.