Jason Dayn draivaaminen myrkkyä haastajille Bay Hillissä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Jason Dayn draivaaminen myrkkyä haastajille Bay Hillissä

Niin tiillä kuin viheriöllä loistanut Jason Day on löytämässä viime kauden vireensä juuri sopivaan aikaan Mastersin alla.

Kun Jason Day sanoo, että tuntee pelinsä olevan yhtä hyvää kuin viime kauden loppupuolella, kilahtavat hälytyskellot monen kilpakumppanin päässä. Syytä onkin, sillä sanojen katteeksi Dayllä on ollut tarjota tekoja.

Arnold Palmer Invitationalissa se tarkoitti eilen seitsemän birdien myötä syntynyttä kierrostulosta seitsemän alle (65).

Sen myötä Day siirtyi kahden lyönnin johtoon, sillä vaikka kokonaistulos -13 on jäätävän kova, ei Henrik Stenson (-11) ole luopumassa takaa-ajosta suosiolla. Heikkohermoisempaa olisi saattanut ahdistaa se, että Stensonin aloittaessa toista kierrostaan, oli ero Dayhin jo kahdeksan lyöntiä.

Vuosi sitten Bay Hillissä toiseksi sijoittunut Stenson kuitenkin kertoo viihtyvänsä kentällä poikkeuksellisen hyvin.

”Se sopii pelilleni. Tiipaikkojen sijoittelu, pallo pitää lyödä väylälle ja jatkaa hyvällä rautalyönnillä. Ja kun pelaan hyvin, tunnun pelaavan juuri tuolla tavalla. Birdie-paikkoja syntyi paljon ja myös puttini on toiminut hyvin parin viimepäivän ajan” Stenson luonnehti.

Pallo pitää lyödä väylälle ja jatkaa hyvällä rautalyönnillä. Ja kun pelaan hyvin, tunnen pelaavani juuri tuolla tavalla.

Ruotsalaisen lisäksi Dayn kantaan liimautui Justin Rose (-10). Englantilaisen esitykselle on syytä nostaa hattua, sillä flunssan ja parin pikkuvamman vuoksi mies ei pelannut lainkaan harjoituskierroksia kisa alla, mutta on tositoimiin päästyään ollut terävä.

Dayn pelissä ei ollut heikkoja osa-alueita, mutta erityisen säkenöivää tekeminen oli, kun mies nappasi käteensä draiverin tai putterin. Hän löi seitsemän vähintään 300 jaardin eli 274 metrin mittaista avausta ja upotti pari yli 11-metristä puttia.

Torstain jälkeen kärkikahinoissa ollut Adam Scott valahti sijalle 23. Surkeasti 75 lyönnin kierroksella avannut Rory McIlroy sen sijaan löysi pelinsä ja pomppasi 67 lyönnin kierroksella 65 pykälää sijalle T42.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje