20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Honolulussa johtavan Kucharin väitetään maksaneen caddielleen voitosta pelkkiä taskurahoja

Kiusallinen huhu ei näytä häirinneen olympiamitalistin keskittymistä Sony Openissa.

Kahdella lyönnillä Waialae Country Clubilla pelattavaa vuoden toista PGA Tourin kilpailua johtavan Matt Kucharin ylle lankesi viikonvaihteessa nolon tuntuinen huhu. Sen mukaan hän olisi maksanut, voitettuaan marraskuussa Mayakoba Golf Classic -turnauksen, paikalliselle caddielle vaivaisen 3000 dollarin palkkion.

Asiaa kysyttiin Sony Openin kolmannen kierroksen jälkeen Kucharilta, joka kiisti huhun.

”Niin se ei mennyt. En maksanut kymmentä prosenttia, mutta summa ei ollut 3000 dollaria”, Kuchar sanoi lauantaina jättämällä kertomatta mitä hän todella maksoi caddielle kyseisessä kilpailussa.

”Nuukailu” vuosi julkisuuteen perjantaina, PGA Tourin entisen pelaajan Tom Gillisin tviitatttua seuraavasti: ”Toivottavasti Kuchar maksaa caddielleen enemmän kuin 3000 dollaria – kuten edellisen voittonsa jälkeen –, jos hän voittaa tänä viikonloppuna. Hänelle olisi ollut silloin mahdollisuus muuttaa sen miehen elämä.”

Kucharin, 40, vakituinen caddie ei ollut marraskuussa mukana Meksikossa, vaan pelaaja vuokrasi kisaviikolle sijaisavuksi paikallisen bäginkantajan David Giral Ortizin. Riossa olympiapronssia saanut Kuchar kuittasi voitollaan lähes 1,3 miljoonaa dollaria, josta tavanomainen caddien osuus olisi ollut kymmenen prosenttia eli noin 130 000 taalaa.

Ortizia caddieksi urallaan 45 miljoonaa dollaria palkintorahoja tienanneelle Kucharille tuolloin suositteli Meksikon turnauksen johtaja.

”Hän (Ortiz) oli ehdottomasti mies paikallaan, ja hoiti työnsä hyvin. Hän teki juuri sen mitä tarvitsin ja toivoin”, Kuchar totesi.

Niin tai näin, Sony Openia toista perättäistä päivää johtava Kuchar (-18) ei vaikuta liiemmin häiriintyneen huhusta. Hänellä on kisan kärjessä ennen sunnuntaita kahden lyönnin etumatka Andrew Putnamiin.

Slovakian Rory Sabbatini ja Saksan Stephan Jäger jakavat Honolulussa parhaina eurooppalaisina 27. sijaa tilanteessa seitsemän alle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje