Padraig Harringtonilla jäänee tänä vuonna väkisinkin pari major-turnausta väliin. Kuva: Getty Images
PGA Tour |
23.2.2017

Padraig Harringtonin vaikea valinta

Viime viikon kisassa lähes 50 metriä Dustin Johnsonille draiveissa jäänyt Harrington tarvitsisi helpotusta, mutta Open Championshipiä hän ei haluaisi riskeerata.

Padraig Harrington on ajautunut hankalan tilanteen eteen. Hän ei ymmärrettävästi haluaisi jättää heinäkuussa Royal Birkdalessa pelattavaa Open Championshipiä väliin. Voittihan irlantilainen Openin kyseisellä kentällä vuonna 2008.

Mutkikkaaksi asian tekee niskassa oleva pitkittynyt hermovaiva, joka saattaa vaatia leikkaushoitoa. Toipumisennuste on kolme kuukautta, joten hänellä ei ole liiemmin aikaa hukattavaksi, mikäli mielii olla iskukykyisenä Euroopan ainoassa major-turnauksessa.

”He (lääkärit) puhuvat, että en saisi lyödä ainuttakaan palloa kolmeen kuukauteen. Jos menen leikkaukseen pikapuoliin, olisin takaisin kilpakentillä kesäkuun puolivälissä. Siinä tapauksessa minulle ei tulisi kiire Openin suhteen”, Harrington sanoi torstaina käynnistyvän Honda Classic -turnauksen alla.

Mikäli jään odottelemaan niskan rauhoittumista, mutta joudun kuitenkin päätymään leikkaukseen, on kevät liian myöhäinen ajankohta Birkdalea ja varmasti PGA Championshipiäkin ajatellen. – Padraig Harrington

Harrington, 45, kiilasi vuoden 2008 Open-voitosta tiukasti taistelleen 52-vuotiaan Greg Normanin edelle finaalikierroksen sisääntulossa, ja jätti lopulta toiseksi kirineen Ian Poulterin neljän lyönnin päähän. Norman jakoi Henrik Stensonin kanssa kolmannen sijan.

Kolme viikkoa myöhemmin ”Paddy” voitti toisen peräkkäisen majorinsa Oakland Hillsissä. PGA Championship oli Harringtonin kolmas ja toistaiseksi viimenen major-titteli.

Majorit mukaan luettuna yhteensä 18 turnausta pääkiertueilla voittanut pelaaja sanoi yrittävänsä rauhoittaa jumissa olevaa hermoa kortisoni-injektioilla. Vaiva on hänen mukaansa aiheuttanut oikean käden turtumista ja mailanpään nopeuden hidastumista.

Padraig Harrington ei haluaisi jättää näiden muistojen vuoksi ensi kesän Openia väliin. Kuva: Getty Images

”Minulla on vaikeuksia tiillä, jäin viime viikolla Rivieralla Dustin Johnsonille draiveissa 50 jaardia (n. 45 metriä). Mutta melkeinpä vaikeampaa on rautojen kanssa: en pysty tällä hetkellä ylittämään pitkällä raudalla 200 jaardia (n. 183 metriä). Joten toivottavasti injektiot auttavat.”

Harringtonista tuli vuonna 2008 ensimmäinen eurooppalainen sitten vuoden 1906, joka puolusti onnistuneesti Openin voittoa. Hän debytoi vuotta aiemmin major-voittajana Carnoustiessa, jossa Sergio Garcia kaatui tiukkojen vaiheiden jälkeen uusinnassa.

Masters Tournament ja U.S. Open ovat luonnollisesti Harringtonin kalenterissa, mutta mahdollinen leikkaus on tuomassa kilpailuaikatauluun muutoksia.

Parasta olisi saada itsensä kuntoon Open Championshipiin. Siitä tässä on nyt kysymys. Päähuomioni on siirtynyt Openiin, jossa haluaisin olla valmis ja terävimmilläni. − Padraig Harrington

”Jos joku sanoisi, että joudut olemaan kolme kuukautta sivussa, mutta voit harjoitella, olisin mielissäni. Mutta olla yhtä pitkä aika tekemättä mitään, tuntuu tässä yhtälössä kaikkein vaikemmalta.”

Open Championship on pelattu Royal Birkdalessa kaikkiaan yhdeksän kertaa. Australian Peter Thomson on voittanut kilpailun Southportissa ainoana kahdesti, vuosina 1954 ja 1965.

Padraig Harrington pelaa Palm Beach Gardensissa Floridassa 23.2. käynnistyvän Honda Classic -turnauksen kahdella ensimmäisellä kierroksella Justin Thomasin ja Adam Scottin kanssa. Heidän avauspäivän lähtöaikansa on kello 14.45 Suomen aikaa.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Toivottavasti sinulle valkenee että Paddy kirjoitti yrittävänsä rauhoittaa vaivaansa kortisoni-injektioilla.

Injektiot ovat ensiapua, ne eivät ole lopullinen ratkaisu. Toivottavasti tämä valkenee Paddylle ajoissa.

Oma kommentti