11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Hall of Fame -kunniasta haaveileva Jon Rahm vuorostaan Playersin paalulle

Eurooppalaisilla on 54 reiän jälkeen kolmoisjohto PGA Tourin lippulaivaturnauksessa.

Eurooppalaisten tähtipelaajien otteista tämänvuotisessa Players Championshipissä on tullut hieman mieleen suurvallan paraati, jossa kansalle esitellään laite toisensa perään aina vain näyttävämpää sota-arsenaalia.

Floridan Ponte Veda Beachillä meneillään olevassa Playersissä vanhan mantereen pelaajista kärkipaikalla yksin tai jaetusti ovat jo käyneet Tommy Fleetwood ja Rory McIlroy sekä viimeisimpänä Jon Rahm.

Rahm pelasi kolmannen päivän parhaan tuloksen 64, kierroksen käsitettyä yhden eaglen, seitsemän birdieä ja yhden bogin. Varsinaisen tehoiskunsa espanjalainen kohdisti sisääntuloon, mihin hän käytti vain 30 lyöntiä.

Kokonaistilanteessa -15 keikkuva Rahm on finaalikierroksen alla lyönnin verran edellissyksyn Ryder Cup -joukkuekavereitaan McIlroyta ja Fleetwoodia edellä.

Rahm, 24, tavoittelee sunnuntaina TPC Sawgrassilla uransa seitsemättä pääkiertuevoittoaan.

”Olisi ihan mieletöntä kertoa olevansa Playersin voittaja. Se kuuluu ehdottomasti niihin kilpailuihin, mikä on voitettava, jos haluaa päästä joskus Hall of Fameen”, hän sanoi.

Jos pystyn siihen, ja käytän paikat hyödyksi, on toivottavasti edessäni tämän vuoden paras sunnuntai.

”Yksi huippupäivistä. Olen todella luottavainen ja tyytyväinen rautoihini. Löin pelkästään hyviä lyöntejä.”

Viiden lyönnin päässä kärjestä lauantaina startannut Rahm oli koko kentän ykkönen strokes gained: tiiltä viheriölle -tilastossa. Hänelle avautui seitsemän eagle- tai birdieputtia kahden metrin säteeltä reiästä.

Sekä McIlroylla että heti ykkösellä tuplan tehneellä Fleetwoodilla oli kolmannen kierroksen alussa vaikeuksia, mutta molemmat toipuivat päivän edetessä, joskin ensin mainittu hieman nopeammin.

”Täytyy vain osua väylille ja viheriöille. Jos pystyn siihen, ja käytän paikat hyödyksi, on toivottavasti edessäni tämän vuoden paras sunnuntai”, McIlroy sanoi.

Yhdysvaltalaisilla on miettimistä ennen neljättä kierrosta, sillä yksikään pelaaja ei mahdu viiden joukkoon. Kuudetta sijaa jakavien kuuden pelaajan ryhmässä on – ainoana eturivin tähtenään Dustin Johnson – pelkkiä jenkkejä, jotka ovat viiden lyönnin päässä kärjestä.

Eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten väliin mahtuvat Australian Jason Day (-12/4:s) ja Meksikon Abraham Ancer (-11/5:s). Pohjoismaalaisista parhaana on 24. sijaa jakava Tanskan Lucas Bjerregaard (-6), joka on pelannut kaikki kierrokset 70 lyönnillä.

Sunnuntaina ehtii tapahtua vielä paljon, sillä TPC Sawgrassin Stadium-kenttä ottaa yhtä nopeasti kuin antaakin. Finaalikierrokselle on lisäksi luvattu kovempaa tuulta ja viileämpää säätä.

Kärkikolmikosta kuka tahansa on valmis ottamaan haasteen vastaan, olosuhteista riippumatta. Rahmin kohdalla suurin kysymysmerkki kohdistuu kärsivällisyyteen, joka hänellä aika ajoin pettää tiukassa paikassa. McIlroylla on eniten kokemusta, mutta tulenpalava halu katkaista vuoden voitoton jakso voi käydä pienestä rasitteesta.

Fleetwoodilla ensimmäinen voitto PGA Tourilla odottaa itseään. Hän on maailmanlistalla korkeimmalla oleva pelaaja, jolle tätä kunniaa ei ole vielä suotu. Olisiko sunnuntai sittenkin englantilaisen päivä?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje