16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Fowler voittoon Phoenixissä poikkeuksellisesta epäonnestaan huolimatta

Asetetun pallon vierittyä uudelleen veteen, moni uskoi Rickie Fowlerin pelin olleen pelattu.   

Golfin suurimmassa yleisöjuhlassa Phoenix Openissa riitti viimeiseen pelipäivään saakka ihmeteltävää sääntöjen kanssa. Tuorein tapaus liittyi voiton vieneeseen Rickie Fowleriin, jolle golfin jumalat näyttivät jo kääntäneen selkänsä TPC Scottsdale -kentällä pelattavassa kilpailussa.

Fowler oli ennen finaalikierrosta suurin suosikki kisan voittajaksi hankkiuduttuaan 54 reiän jälkeen neljän lyönnin johtoon. Etumatka kasvoi sunnuntaina yhdellä lyönnillä, kunnes viidennen reiän tuplabogi nosti hänen lähimpien uhkaajiensa toiveita.

Sateisen päätöspäivän erikoisin tapaus nähtiin 11. reiällä, missä triplan tehnyt Fowler chippasi pallonsa veteen. USA:n Ryder Cup -joukkueen pelaaja sai vielä toisenkin rangaistuslyönnin, kun hänen kertaalleen peliin asettamansa pallo vierähti takaisin veden uumeniin.

Seitsemän lyönnin päässä kärjestä neljännelle kierrokselle startannut Branden Grace hivuttautui Fowlerin epäonnisen vaiheen myötä kisan paalupaikalle, mutta jälkimmäinen tuli sisukkaasti takaisin.

Fowler (-17) teki menestyksensä kannalta tärkeät birdiet 15. ja 17. reiällä, jolla Grace hautasi vesiestevisiitin myötä voittohaaveensa. Eroa kaksikon välille kertyi maalissa kaksi lyöntiä.

En ajatellut, että se olisi helppoa, mutta ottaen huomioon miten hyvin pelasin tällä viikolla, oletin että se olisi sujunut vähän helpommin.

Phoenix Openin voitto ehti jo kiertää pariin otteeseen Fowleria: hän hävisi vuoden 2016 turnauksen uusinnassa Hideki Matsuyamalle, ja menetti viime vuonna pelin johdettuaan kilpailua 54 reiän jälkeen.

Fowlerista tuli lopulta ensimmäinen voittaja PGA Tourilla sitten vuoden 1983, joka on tehnyt kilpailun viimeisellä kierroksella tuplabogin ja triplabogin tai sitä heikomman reikätuloksen. Sunnuntain tulos 74 on myös turnauksen historian korkein päätöskierroksen noteeraus.

”Se ei ollut hauskaa, mutta kahta reikää lukuun ottamatta pelasin hyvän kierroksen”, hän sanoi.

”En ajatellut, että se olisi helppoa, mutta ottaen huomioon miten hyvin pelasin tällä viikolla, oletin että se olisi sujunut vähän helpommin.”

Voitto oli Fowlerille seitsemäs pääkiertuetasolla. Näistä kaksi on tullut Euroopan kiertueella. Kovin meriitti on peräisin viidenneksi majoriksikin kutsutusta Players Championshipistä toukokuulta 2015.

Denny McCarthy (-6) sai caddien suuntausavusta kahden lyönnin rangaistuksen perjantain kierroksella, mutta PGA Tour perui sanktion seuraavana päivänä keskusteltuaan asiasta lajin hallitsevien elinten R&A:n ja USGA:n kanssa. McCarthy jakoi kilpailussa lopulta 33. sijan.

Espanjan Jon Rahm ja Skotlannin Martin Laird (-10) jakoivat parhaina eurooppalaisina kymmenettä sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Ãrjy says:

    Ihmetytti katsellessani, että eivät ollenkaan harkinneet uutta lyöntiä samasta paikasta: oli 34 jaardia reiästä, paljon griiniä, tosin ilmeisesti alamaata. Nyt droppasivat vedenrajaan, 14 jaardia reikään, ylärinteeseen, bunkkerin taakse, vain vähän griiniä ennen reikää.