[13][26]

[13][26]
PGA Tour

Dustin Johnsonilla onnistunut paluu PGA Tourilla

Mastersin alla loukkaantunut Johnson hävisi voittotaistelun Pohjois-Carolinassa täpärästi Brian Harmanille.

Maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson osoitti viikonvaihteessa, että hänen kauden ensimmäisen major-turnauksen aattona loukkaamansa selkä on täysin kunnossa.

DJ oli viikonlopun kierroksilla (67–67) kisan selvästi paras pelaaja, mutta se ei riittänyt tällä erää Pat Perezin kanssa jakamaa kakkostilaa kovempaan saavutukseen. Eroa voiton Wells Fargo Championshipissä korjanneeseen Brian Harmaniin jäi yksi lyönti.

Finaalkierroksen molemmilla kenttäpuoliskoilla kolme birdieä tehnyt Johnson teki viikonlopun ainoan boginsa Eagle Point Golf Clubin kentän kahdeksannella reiällä. Voitto Wilmingtonissa olisi ollut hänelle pelaamissaan kisoissa neljäs perättäinen. Tähän temppuun on sitten Ben Hoganin (1953) pystynyt PGA Tourilla ainoastaan Tiger Woods.

Voitto oli vasemmalta puolelta lyövälle Harmanille toinen Yhdysvaltain kiertueella, ensimmäinen tuli vuoden 2014 John Deere Classicissa.

Paalulla ennen päätöskierrosta ollut Patrick Reed (-5) löi kehnoja avauksia pitkin päivää. Hän sinnitteli voittokamppailussa mukana, kunnes sortui sisääntulossa neljään bogiin. Reed valahti lopulta sijalle 12.

Reedin kanssa johtopallossa pelanneen Alexander Norénin (-2) haaveet ensimmäisestä voitosta USA:n mantereella kariutuivat niin ikään finaalikierroksen vaisuun esitykseen. Tulos 77 pudotti ruotsalaisen tylysti top 30:n ulkopuolelle.

Espanjan Jon Rahm (-8) pelasi jälleen mainion turnauksen, ja oli nyt neljäs. Myös Englannin Paul Casey (T12) mahtui 15:n joukkoon.

PGA Tourilla pelataan alkaneella viikolla Players Championship, jota kutsutaan myös ”viidenneksi major-turnaukseksi”. Tässä jopa Mastersia palkintopotiltaan arvokkaampaan turnaukseen (10,5 miljoonaa dollaria) asettuu koolle koko maailman huippugolfin terävin eliitti.