[11][15]

[11][15]
PGA Tour

Dustin Johnson ylivoimainen Havaijilla – hole in one par nelosella jäi 15 sentin päähän

Myös Jon Rahmin vakuuttavat otteet jatkuvat. Espanjalainen kiipesi maailmanlistalla jo kolmanneksi.

Tuloksiaan päivä päivältä parantanut Dustin Johnson (-24) lähti Tournament of Champions -turnauksen finaalikierroksella omille teilleen oltuaan 54 reiän jälkeen kahden lyönnin johtoasemassa. Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Jon Rahmiin kertyi peräti kahdeksan lyöntiä.

Johnson paitsi pelasi sunnuntaina koko kilpailun parhaan kierroksen (65), löi yhden uransa upeimmista lyönneistä. Hän sivalsi Kapaluan kentän 12. reiällä (396-metrinen par 4) draivinsa ainoastaan 15 sentin päähän reiästä, ja teki taatusti kyseisen reiän kaikkien aikojen helpoimman eaglen.

DJ on pitänyt maailmanlistan kärkipaikkaa hallussaan lähes vuoden, ja osoitti viikonvaihteen esityksellään, että sitä ei välttämättä hetkeen kaapata häneltä pois.

”Jos pystyn pelaamaan tällä tavalla joka viikko, tulen voittamaan ison määrän turnauksia”, Johnson sanoi.

Kahdeksan lyönnin voittomarginaali on Johnsonin uran suurin. Hän jäi David Duvalin vuonna 1999 tekemästä turnausennätyksestä yhden lyönnin päähän. Kapaluan Plantation-kentällä on nähty viimevuosina muitakin yhtä suvereeneja esityksiä. Nyt yhdeksänneksi sijoittunut Jordan Spieth voitti saman turnauksen kaksi vuotta sitten niin ikään kahdeksan lyönnin erolla seuraavaan.

”Tiesin, että pelaan hyvin. Kenttäkin on sellainen missä viihdyn. Löin todella hyviä avauksia. Ajattelin, että niin kauan kun pystyn jatkamaan samalla tavalla, tästä seuraa hyvää.”

Ensimmäisen kerran PGA Tourin edellisen kauden voittajien turnauksessa pelannut Rahm, 23, jatkaa nousuaan maailmanlistalla. Hän ohitti listalla nyt Justin Thomasin siirtyen parhaana eurooppalaisena kolmanneksi.

Jon Rahm vahvisti asemaansa Euroopan tämänhetkisenä ykköspelaajana. Kuva: Getty Images

Johnsonin ”rymistellessä” muut tiesivät pelaavansa sunnuntaina vain kakkossijasta.

”Ei ole helppo tehtävä ottaa DJ:tä kiinni”, sanoi, Rahm, joka hävisi Johnsonille WGC-sarjan reikäpeliturnauksen finaalissa vajaa vuosi sitten.

Voitto Havaijilla oli Johnsonille 17. PGA Tourilla, ja viides sitten viime helmikuun Genesis Openin. Hän on voittanut 11 peräkkäisen vuoden ajan vähintään yhden kilpailun Yhdysvaltain kiertueella. Kukaan toinen ei ole pystynyt vastaavaan.

DJ:n ylivoima ei ole aina pitänyt samalla tavalla. Hän menetti viime syksynä päätöskierroksella kuuden lyönnin johtonsa HSBC Champions -turnauksessa, joka oli myös tähden edellinen PGA Tourin kilpailu. Huippupelaajat ovat myös mestareita unohtamaan ikävät asiat, sillä Johnson sanoi, ettei enää muistanut Kiinan turnausta, kunnes siitä häntä lauantaina muistutettiin.

Kapaluassa ei tunnetusti samat pelaajat ole vuosien varrella liiemmin juhlineet. Stuart Appleby (kolme), Johnson (kaksi) ja Geoff Ogilvy (kaksi) ovat ainoat pelaajat, jotka ovat voittaneet kentällä useamman kuin yhden turnauksen.

Johnson pitää nyt viikon tauon ja osallistuu seuraavaksi Euroopan kiertueen kalenteriin kuuluvaan Abu Dhabi HSBC Championshipiin. DJ:n voitto ja Rahmin kakkostila oli myös osuva sysäys TaylorMaden uutuusmailojen markkinoinnille, sillä kaksikko käytti viikonvaihteen kisassa ensimmäisen kerran yhtiön vasta lanseerattua M4-draiveria.

Brian Harman (-15) oli voittajien turnauksessa kolmas. Pat Perez, Rickie Fowler ja Hideki Matsuyama (-14) jakoivat neljännen sijan.