[6][5]
PGA Tour

Dustin Johnson teki ”korhoset” – nousi takaisin maailman ykköseksi

DJ päätti turnauksensa näyttävään eagleen kentän 18. väylällä.

Dustin Johnson (-19) jyräsi kuuden lyönnin voittoon viikonvaihteessa Memphisissä pelatussa FedEx St. Jude Classic -turnauksessa. Tuore menestys palautti hänet – vain neljä päivää ennen U.S. Openin käynnistymistä –  takaisin maailmanlistan ykköseksi.

Kakkoseksi sijoittuneen Andrew Putnamin kanssa johtopaikkaa 54 reiän jälkeen jakanut Johnson pelasi sunnuntaina TPC Southwind -kentällä tuloksen 66. Hän päätti kierroksensa mahdollisimman upealla tavalla, iskemällä pallonsa rautaysillä 156 metrin etäisyydeltä reikään 18. väylällä.

”Miten hieno tapa päättää kierros”, Johnson huokaili urakkansa jälkeen.

Voitto oli pian 34 vuotta täyttävälle pelaajalle 18:s PGA Tourilla. Edellinen tuli tammikuussa Havaijilla käydyssä Tournament of Champions -turnauksessa. Sitten vuoden 2008 vastaavaan voittomäärään on PGA Tourilla pystynyt vain Tiger Woods. Johnsonin voitoista puolet on tullut viimeisen 2,5 vuoden jaksossa.

Kovin pitkään Johnson ei malttanut pysyä ”valtaistuimeltaan” pois. Justin Thomas siirtyi listaykköseksi toukokuussa, jolloin DJ oli ennättänyt pitää ykköspaikkaa yhtäjaksoisesti hallussaan 64 viikkoa.

”Se merkitsee minulle paljon”, Johnson sanoi paluustaan OWGR-listan kärkeen. ”Kesti kauan päästä sinne, ja pidin kärkipaikkaa hallussani pitkään. Tämä oli tyylikäs tapa nousta takaisin ykköseksi.”

Eurooppalaisia ei Memphisin turnauksen kärkikymmenikköön mahtunut. Irlannin Seamus Power (-6) oli parhaana 12:s. Ruotsin Henrik Stenson (-4) joutui tyytymään 26. sijaan.

Mikäli tilastoja on uskominen, Johnson ei ole vahvoilla Shinnecock Hills Golf Clubin kentällä pelattavassa kauden toisessa majorissa. U.S. Openia ei ole koskaan voittanut pelaaja, joka on noussut edellisen viikon kilpailun ykköseksi.

Edellisen Shinnecockissa käydyn U.S. Openin voittanut Retief Goosen 49, pelasi Memphisissä loistavasti (68–66) viikonlopun kierroksilla, ja saalisti ensimmäisen top 10 -sijoituksensa PGA Tourilla sitten viime vuonna pelatun Puerto Rico Openin.