23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Dustin Johnson jyräsi BMW Championshipin voittoon

Pelottavan hyvässä iskussa olevan Johnsonin pelin osa-alueissa ei ole tällä hetkellä heikkoja kohtia. Davis Love III täydentää maanantaina USA:n Ryder Cup -joukkuetta kolmella pelaajalla.

Dustin Johnson jätti pitkillä avauksillaan ja vahvalla puttipelillään muut statistin asemaan Crooked Stick Golf Clubilla käydyssä BMW Championshipissä. Hän kiersi sunnuntaina kentän 67 lyönnillä, ja päätyi kokonaistulokseen 265 (-23). Eroa toiseksi sijoittuneeseen Paul Caseyyn kertyi kolme lyöntiä.

Voitto oli FedEx Cup johtoon nousseelle Johnsonille kolmas kahdeksan viimeisen turnauksen jaksossa. DJ teki kovaa jälkeä erityisesti par-viitosilla, jotka hän pelasi neljänä päivänä yhteensä 15 alle parin.

”Olen saanut runsaasti varmuutta pelin jokaisella osa-alueella”, hän sanoi erinomaisen esityksensä jälkeen.

Ennen meneillään olevan kauden alkua Johnsonia pidettiin eräänlaisena alisuorittajana, siitäkin huolimatta, että hän oli saavuttanut jo yhdeksän voittoa PGA Tourilla. Tänä vuonna meno on ollut varsin vakuuttavaa: ykköstilojen määrä on noussut 12:een ja 21 kilpailua ovat tuottaneet kaikkiaan 14 top 10 -sijoitusta.

Uralle on mahtunut myös surullisia kohtaloita. Pebble Beachillä vuoden 2010 U.S. Openissa hän katosi päätöspäivänä täysin kuvasta, johdettuaan kisaa 54 reiän jälkeen. Saman vuoden PGA Championshipissä Johnson laski mailansa bunkkeriin ennen lyöntiä, ja menetti mahdollisuuden päästä uusintaan.

Ensimmäinen major-voitto oli kaikkein lähimpänä viime vuoden U.S. Openissa, kunnes hän otti 3,5 metrin matkalta kolme puttia ja tarjosi tittelin Jordan Spiethille. Tänä vuonna Johnson sai pitkään tavoittelemansa major-voiton, otettuaan revanssin samassa turnauksessa.

Caseylle kakkostila oli toinen peräkkäinen PGA Tourin pudotuspeleissä. Viikko sitten hän sai katsella vierestä RoryMcIlroyn voitonjuhlia. Pienenä lohtuna, yhteensä yli 1,8 miljoonan dollarin palkintopotin lisäksi, hän onnistui nousemaan näiden kahden turnauksen myötävaikutuksella viidenneksi FedEx Cupin pisteissä.

FedEx Cupin voitosta taisteleva Paul Casey olisi ollut mainio vahvistus Euroopan Ryder Cup -joukkueelle. Hän kuitenkin luopui ET:n jösenyydestä tällä kaudella. Kuva: Getty Images

FedEx Cupin voitosta taisteleva Paul Casey olisi ollut mainio vahvistus Euroopan Ryder Cup -joukkueelle. Hän kuitenkin luopui ET:n jäsenyydestä tällä kaudella. Kuva: Getty Images

Näin ollen Caseysta tulee pudotuspelien ykkönen ja 10 miljoonan dollarin bonuspotin saaja, mikäli hän voittaa ensi viikolla Atlantassa pelattavan finaaliturnauksen. Kyseinen mahdollisuus avautuu Tour Championshipissä Johnsonin ja Caseyn lisäksi Patrick Reedille, Adam Scottille sekä Indianapolisissa selkävaivojen vuoksi keskeyttäneelle Jason Daylle.

USA:n Ryder Cup -kapteenilla Davis Love III:lla on maanantaina edessään kolmen pelaajan valinta joukkueeseen. Kiertueen pudotuspelit ovat varmasti antaneet vastauksia joihinkin kysymyksiin, neljännen pelaajan osalta hänellä vielä aikaa katsella viimeinenkin playoff-turnaus.

Kovalle taistelijalle Rickie Fowlerille viikonvaihteen huono esitys tuli pahaan paikkaan. Hän jäi BMW Championshipissä sijalle 59, ja putosi ensimmäisenä finaaliturnauksen ulkopuolelle. Eroa viimeisen paikan ottaneeseen Charl Schwartzeliin jäi vaivaiset 0.57 pistettä, mikä on pudotuspelien 10-vuotisen historian pienin marginaali.

Fowler itse uskoi olevansa yksi kapteeni Loven villin kortin saajista.

”Olisi ollut kivempi pelata paremmin, ja tehdä hänelle valinnasta helpompaa. Kenties Love on muuttanut mielensä tai harkitsee vielä, mutta valinta on hänen käsissään.”

Fowlerin pääsy finaaliturnaukseen riippui lopulta J.B. Holmesin viimeisen reiän tuloksesta. Indianassa neljättä sijaa jakaneen pelaajan olisi pitänyt tehdä birdie tai bogi, jotta Fowlerille olisi avautunut paikka Atlantan kisaan. Hän teki parin, ja näin jälkimmäinen jäi ulos loppuhuipennuksesta. Bogilla puolestaan Holmes itse olisi pudonnut pois niiden 30:n joukosta, jotka selviytyivät Tour Championshipiin.

Myös Sergio Garcia (Indianassa 47:s) jäi niukasti päätösturnauksen ulkopuolelle pelattuaan sunnuntaina tuloksen 73. Henrik Stenson säästeli polveaan Ryder Cupia varten, eikä osallistunut BMW Championshipiin. Samalla ruotsalainen menetti mahdollisuutensa pelata Atlantan kisassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje