Tuloskunto kateissa. Golfin oma Juha Mieto tarvitsisi ennen kaikkea kunnon työrauhan. Kuva: Getty Images
PGA Tour |
20.11.2017

”Beefin” ahdinko jatkuu

Suurta mediahuomiota saanut Andrew Johnston nousi vuoden 2016 Espanjan avointen jälkeen lähes kulttimaineeseen. Pelilliset otteet olivat tällä kaudella kuitenkin heikkoja.

Iloinen velikulta Andrew Johnston paistatteli keväästä 2016 alkaen koko loppuvuoden ajan lehtien otsikoissa, välillä urheilullisten saavutusten ja välillä ihan jostain muusta syystä.

Tuuheapartaisen luonnonlapsen ulkoinen habitus ei tuo ensimmäisenä mieleen huippupelaajaa, minkä vuoksi media otti hänet nopeasti omakseen. Beefiksi kutsuttu vanttera englantilainen hullaannutti yleisön Valderramassa keväällä 2016 voitettuaan Open de España -turnauksen, ja vientiä riitti.

Johnstonista kiinnostuttiin jopa enemmän USA:n puolella kuin Euroopassa.

Pelaajaa koskevat jutut ja tempaukset ovat kuitenkin käsitelleet yleensä kaikkea muuta kuin golfia. Pihvien suureksi ystäväksi tiedetty Johnston teki sponsorisopimuksen yhdysvaltalaisen pikaruokarketjun kanssa, ja jopa hänen wedgeihinsä kaiverrettiin erilaisten liharuokien nimiä.

Jenkkien kiinnostus Johnstonia kohtaan on ymmärrettävää. Huippupelaajien joukossa persoonallisuudet ovat alkaneet huveta ja ison meren takana olisi kova tarve saada tähtien joukkoon myös hieman ”tavallisesta kaavasta” poikkeavia golfareita.

Beef sijoittui viime vuonna voittonsa ohella viidesti kahdeksan joukkoon. Näistä yksi oli Web.com Tourin finaalisarjaan kuulunut Albertsons Boise Open, jossa hän ylsi neljänneksi. Se riitti tuomaan Johnstonille kortin PGA Tourille kaudeksi 2017.

Hän sijoittui alkuvuodesta Puerto Ricon pienemmässä turnauksessa kymmenenneksi, mutta muita top 10 -sijoituksia Lontoossa koko ikänsä asuneelle pelaajalle ei ole vuoden edetessä herunut. Samalla paikka PGA Tourin pudotuspeleihin jäi haaveeksi.

Johnston käväisi viime vuonna maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 74, mutta nyt sijoitus on valahtanut yli tuplasti (161:s) heikommaksi.

Beef pelasi viime viikolla Yhdysvalloissa ensimmäisen kauden 2018 ohjelmaan kuuluneen kilpailunsa. Hän kuitenkin karsiutui kahden alavireisen kierroksen (75–77) jälkeen Saint Simonsin saarella Georgiassa käydyssä turnauksessa jäätyään hännänhuipuksi.

Davis Love III:n säätiön isännöimän turnauksen voitti Austin Cook (-21), jolle ykköstila oli ensimmäinen PGA Tourilla. Eroa toiseksi sijoittuneeseen J.J. Spauniin kertyi neljä lyöntiä, Ruotsin David Lingmerth (-11) oli RSM Classicissa parhaana eurooppalaisena 17:s.

Johnstonia, 28, iso julkisuus tuntuisi häirinneen urheilullisesti ainakin jossain mittakaavassa. Pelaajan nopea lähtö Yhdysvaltoihin ei välttämättä ollut paras ratkaisu, mutta joistakin asioista on ymmärrettävästi vaikea kieltäytyä. Voihan olla, että hän on jo parhaat pelinsä pelannut, eikä olisi Eurooppaan jäädessään päässyt nauttimaan oletettavasti varsin hyvistä sponsorituotoistaan.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.