15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Alexander Norén jahtaa San Diegossa ensimmäistä voittoaan PGA Tourilla

Yhdeksän ruotsalaista on saavuttanut vähintään yhden ykköstilan Yhdysvaltain kiertueella.

Alexander Norén nousi lauantaina Kaliforniassa pelattavan Farmers Insurance Open -turnauksen johtoon. Kisan puolivälissä neljäntenä ollut tukholmalainen löi kolmannella kierroksella tuloksen 69 siirtyen kokonaistilanteeseen -11.

Kierros sisälsi yhden eaglen ohella kolme birdieä ja yhden tuplabogin. Eagle oli etuysin ainoa parista poikennut reikätulos. 35-vuotiaan pelaajan loppuveto oli mainio, sillä hän teki päivän kaikki birdiensä kierroksen viimeisellä kolmanneksella.

Norén on voittanut urallaan yhdeksän kilpailua Euroopan kiertueella, ja omaa nyt hyvän mahdollisuuden avata voittotilinsä myös PGA Tourilla.

Kaikkiaan yhdeksän ruotsalaista on voittanut urallaan turnauksen ”jenkkitourilla”. Henrik Stensonilla on kuusi ja Jesper Parnevikilla viisi ykköstilaa. Nykyään Champions Tourilla pelaava Parnevik oli ensimmäinen länsinaapuri, joka ylsi voittoon PGA Tourilla, tämä tapahtui 25 vuotta sitten.

Kilpailun seuratuin pelaaja, Tiger Woods löi lauantaina kisan tuloksellisesti parhaan kierroksensa, 70. Hän hyödynsi jämäkästi Torrey Pinesin South Coursen pitkät reiän tehden jokaisella birdien. Hän teki kaikkiaan neljän birdien ohella kaksi bogia, yhtä lukuun ottamatta kaikki tulivat kahdeksan viimeisen reiän jaksossa.

Eurooppalaisista britti Justin Rose (-8/T5) mahtuu myös kymmenen joukkoon.

Maailmanlistan kärkipaikkaa jahtaava Jon Rahm (-7) epäonnistui lauantaina. 75 lyönnin kierrosta synkensi vielä päätösreiällä korttiin livahtanut tuplabogi. Espanjalainen jakaa nyt 12. sijaa, neljän lyönnin päässä Norénista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje