PGA Tour palaa tauolta ryminällä – avauskisan osallistujalista major-tasoa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tour palaa tauolta ryminällä – avauskisan osallistujalista major-tasoa

Shane Lowry on maailmanlistalla sijalla 20. Colonialilla mukana on peräti 14 häntä paremmin rankattua pelaajaa. Kuva: Getty Images.

Koronavirus ei ole vaikuttanut PGA Tourilla kisojen palkintopotteihin, ja pelaajien pelihaluja se tuntuu vain nostaneen.

Kun PGA Tourilla pelataan ensimmäinen kilpailu koronaviruspandemian aiheuttaman keskeytyksen jälkeen 11.–14. kesäkuuta, nähdään kentällä häkellyttävän kovatasoinen osallistujajoukko. Normaalisti PGA Tourin rivikisassa ei nähdä näin kovatasoista fieldiä, mutta tilanne on kaikkea muuta kuin normaali, pelattiinhan viimeisin PGA Tourin kisa maaliskuun ensimmäisellä viikolla.

Kun kentälle nyt palataan, puhkuvat pelaajat pelihaluja. Teksasin Fort Worthissa pelattavassa Charles Schwab Challengessa on mukana 15 pelaajaa maailmanlistan 20 parhaan joukosta, mukaan lukien koko maailmanlistan kärkiviisikko: Rory McIlroy, Jon Rahm, Brooks Koepka, Justin Thomas ja Dustin Johnson.

PGA Tourin palkintopotteja korona ei ole rokottanut, pöydällä on 7,5 miljoonaa taalaa, eli noin 6,75 miljoonaa euroa.

The Open -voittaja Shane Lowry, joka on asunut ja harjoitellut Floridassa läpi kevään, tiivistää hyvin sen, miksi kilpailu vetää puoleensa pelaajia, ja oletettavasti myös yleisöä kuin hunaja mehiläisiä.

”Golfilla on erinomainen mahdollisuus palata ensimmäisten lajien joukossa telkkariin. Ja kun ihmiset janoavat ja odottavat päästä katsomaan livenä urheilua, meillä saattaa olla mahdollisuus houkutella uusiakin katsojia”, Lowry sanoi.

Viittäkymppiä lähentelevä Phil Mickelson on voittanut kisan kahdesti, vuosina 2000 ja 2008. Tiger Woodsin ja jenkkifutisikonien kanssa hiljattain The Match 2:ssa mitellyt Lefty on käyttänyt korona-ajan tehokkaasti.

”Olen paremmassa kunnossa kuin koskaan. Muutama viime kuukausi on sujunut hyvin ja olen saanut pelini kuntoon ja teräväksi. Odotan innolla pääseväni taas tositoimiin”, Mickelson sanoi.

Mickelson sanoo huomanneensa, että koronavirus on tehnyt hyvää golfilla.

”Tällä hetkellä kentät ovat täynnä ihmisiä ainakin siellä, missä minä pelaan, San Diegossa ja Arizonassa.  Ihmiset haluavat olla ulkona, urheilla ja viettää aikaa ystäviensä kanssa. Ainoa paikka jossa niin voi turvallisesti tehdä, on golfkenttä”, Lefty analysoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje