15.–22.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tour päästää katsojat kisatapahtumiin

Getty Images

Phil Mickelson ei innostu PGA Tourin päätöksestä. Hän väläytteli pelaavansa Masters-kenraalinsa mieluummin seniorikiertueen puolella.

Huippugolfia ei ole pystynyt seuraamaan paikan päällä sitten maaliskuun COVID-19 -pandemian napattua maailman otteeseensa. PGA Tourilla ei kuitenkaan enää kauaa kilpailla suljettujen ovien takana, sillä ensi viikolla pelattavaan Bermuda Championshipiin päästetään katsojia. Mahdollisista rajoituksista katsojamääriin ei ole vielä kerrottu. Vain 70 000 asukkaan lomasaarella tuskin on odotettavissa suurta yleisöryntäystä kentälle.

Viikko ennen Mastersia, 5.–8. marraskuuta pelattava Vivint Houston Open on toinen kilpailu, ja ensimmäinen Yhdysvaltain maaperällä, jossa katsojia päästetään paikan päälle. Määrä on kuitenkin rajoitettu 2000 henkilöön per päivä.

Houston Open on pelattu perinteisesti keväällä ennen Mastersia. Se kuitenkin siirtyi syksylle jo ennen koronapandemian puhkeamista, mutta kuin sattuman oikusta se toimii jälleen kerran kenraaliharjoituksena Mastersiin.

Mastersin kolmesti, 2004, 2006 ja 2010, voittanut Phil Mickelson on jo vuosia hionut iskukykynsä Mastersin alla huippuunsa juuri Houstonissa, mutta tänä vuonna hän ei ideasta innostu.

”Henkilökohtaisesti en ole halukas ottamaan riskiä viikkoa ennen Mastersia. Se on iso kisa, enkä halua riskeerata sitä millään muotoa. Siksi mietin nyt, että pelaanko siellä”, Mickelson sanoi keskiviikkona Zozo Championshipin tiedotustilaisuudessa.

Seniorikiertue Champions Tourin puolella kaksi kisaa pelannut ja molemmat voittanut Mickelson väläytteli, että Houstonin sijaan hän saattaa kisata kenraalinsa Champions Tourin puolella, jossa ohjelmassa on tuolloin Charles Schwab Cup Championship Phoenixissa.

”Jos Phoenixissa ei ole katsojia, menen todennäköisesti sinne, ollakseni rehellinen. Jos molemmissa kisoissa on yleisöä, valitsen todennäköisesti Houstonin”, hän sanoi.

Huippugolfareiden keskuudessa COVID-19 jatkaa leviämistään siinä missä tavallistenkin ihmisten. Uusin uhri on Adam Scott. Katsojien päästäminen kilpailuihin vaikuttaa melkoiselta riskiltä. PGA Tour mitä ilmeisimmin testaa tilannetta kahdella kisatapahtumalla ennen kuin se tekee päätöksen siitä, päästetäänkö katsojia kisoihin myös jatkossa ja jos päästetään, niin missä määrin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje