Toni Hakula on pysytellyt Molino Canuelas Championshipissä alusta asti kärjen tuntumassa.
PGA Tour Latinoamerica |
14.1.2018

Toni Hakulalle latinokiertueen rajoitettu kortti

Atlantin takana ammattilaisuraa luova Hakula sai Orlandosta sen mitä lähti tavoittelemaan.

Toni Hakula (-3) esitti kelpo golfia lähellä Orlandoa käydyssä PGA Tour Latinoamerican karsintaturnauksessa. Se ei kuitenkaan aivan riittänyt niiden 11 pelaajan joukkoon, jotka kuittasivat kilpailusta vahvan kortin latinokiertueelle.

Espoolainen jakoi 72 reiän päätteeksi 11. sijan yhdysvaltalaisten Ross Bealin ja Trey Shirleyn kanssa. Kun samaan tulokseen yltäneille ei PTLA:n vahvempaa kategoriaa (sijat 2−11) ollut luvassa, jouduttiin 11:s sija ratkaisemaan uusinnassa kolmen mainitun pelaajan kesken.

Play offissa Ross Beal ratkaisi pelin edukseen toisella uusintareiällä tekemällään birdiellä. Karsintakilpailun voitti USA:n MJ Maguire (-11).

PGA Tour Latinoamerican karsintaturnausten voittajat saavat koko kauden kattavan kortin kiertueelle ja sijoille 2–11 päätyneet pelaajat voivat osallistua kauden puoliväliin saakka pidettäviin turnauksiin.

Hakula tarkensi myöhemmin Golfpisteelle, että sijoille 12−35 päätyneille pelaajille on tiedossa niin sanottu conditional status. Karsintakilpailussa sijat 12−17 saavuttaneet ovat kuitenkin saaneet pelata vuosittain kauden ensimmäisen puoliskon turnaukset.

”Kiertueen vetäjät kertoivat minulle, että pääsen varmuudella pelaamaan kevään kaikki kilpailut. Uusinta pelattiin, koska PTLA:n säännöt sitä tasatilanteessa edellyttävät. Käytännössä sillä ei siis ollut merkitystä, sillä kaikki kolme uusinnassa ollutta kilpailijaa saavat saman verran kisoja kuin sijat 2−11 ottaneet pelaajat”, hän sanoi.

Hakula sai PTLA:n rajoitetun kortin myös kaksi vuotta sitten. Hän pelasi kaudella 2016 lisäksi Kanadan MacKenzie Tourilla, mutta ei onnistunut säilyttämään tuolloin paikkaansa kummallakaan kiertueella.

Viime aikoina Hakula on kilpaillut pääasiallisesti texasilaisella Adams Golf Pro Tourilla, jonka seuraavaan, maanantaina alkavaan turnaukseen hän myös osallistuu.

Juttua muutettu 14.1. klo 12.45 Toni Hakulan pelimahdollisuuksien osalta PGA Tour Latinoamerica -kiertueella.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.