Toni Hakula on ennenkin osoittanut kykynsä match playssä. Nyt pelimuoto toi riemastuttavan voiton Play del Carmenissa.
PGA Tour Latinoamerica |
11.6.2018

Toni Hakula jatkoi viikonvaihteen suomalaisjuhlia Meksikon reikäpeliturnauksessa

”Latinokiertueen” ohjelmaan kuuluvan kilpailun voitto on Hakulan ylivoimaisesti kovin saavutus ammattilaisena.

Kesäkuun toinen viikonloppu nousee saavutusten valossa historiaan kenties kaikkien aikojen parhaana suomalaisen kilpagolfin historiassa.

Ursula Wikström ja Sanna Nuutinen jakoivat lauantaina Messilässä LETAS-kilpailun kakkossijaa, eikä Itävallan ET-kisassa onnistuneen Mikko Korhosen ykköstila jäänyt sunnuntain ainoaksi ilonaiheeksi. Toni Hakula täydensi päivän suomalaismenestyksen voitettuaan PGA Tour Latinoamerica -kiertueen reikäpeliturnauksen Playa del Carmenissa, Meksikossa.

Loppuottelussa Hakula kohtasi Argentiinan Sebastian Saavedran, joka osoittautui täydelliseksi vastaantulijaksi, numeroin 7/6.

Hakulan osallistuminen Playa Paraiso Golf Clubilla pelattuun kilpailuun oli hiuskarvan varassa. Buba Match Play -turnaukseen otettiin kiertueen rankingin 60 parasta, joiden joukkoon hän pääsi peruutusten vuoksi viidenneltä varasijalta.

Näin espoolainen kiitti mahdollisuudestaan tyylikkäimmällä mahdollisella tavalla, ja kuittasi voitostaan mukavat 30 000 dollaria.

Hakula kertoi välierien alla, että vuosi ei ole sujunut kaikkein parhaiten, mutta on tiedostanut pelinsä parhaimman tason olevan lähellä.

”Tällä viikolla on ollut helpompi pysyä keskittyneenä ja hetkessä, kun ei ole tarvinnut toista vastaan pelatessa miettiä tuloksentekoa.”

Juuri tämä on osoittautunut Hakulan kompastukseksi jo pidempään. Hänellä on ollut vaikeuksia saada kilpailuissa kokoon riittävän ehjää kokonaisuutta, ja alisuorittaminen on kiusannut sitkeästi hyvän potentiaalin omaavaa pelaajaa.

Toni Hakula tiedetään terrierimäiseksi reikäpeivastustajaksi. Hän ylsi viisi vuotta sitten amatööriturnausten aateliin kuuluvan British Amateurin finaaliin. Kuva: Getty Images

Mainion uran Jordan Spiethin ja Beau Hosslerin tähdittämässä Texas Longhorns -yliopistojoukkueessa pelannut Hakula on ennenkin väläytellyt reikäpelitaitojaan. Vuonna 2013 hän ylsi maailman arvostetuimpiin kuuluvassa British Amateurissa aina finaaliin saakka, mutta joutui taipumaan Englannin Garrick Porteousille.

Hän siirtyi ammattilaiseksi seuraavalla kaudella, mutta ensimmäiset vuodet rahakentillä ovat olleet varsin vaikeita. Hakula onnistui saamaan rajoitetut kategoriat Kanadan ja PGA Tour Latinoamerica -kiertueille vuonna 2015, mutta ei onnistunut säilyttämään korttiaan kummallakaan kiertueella.

Hakula, 26, teki paluun ”latinokiertueelle” tänä vuonna, ja oli vajaat pari kuukautta sitten Argentiinassa käydyssä kilpailussa voittotaistelussa ennen päätöspäivää. Finaalikierros sujui kuitenkin vaisusti ja hän putosi jaetulle 18. tilalle. Tämä oli ennen Meksikon match play -turnausta hänen paras sijoituksensa kiertueella.

Voitto Playa del Carmenissa on Hakulan toinen ammattilaisareenoilla. Ensimmäinen tuli Dallasin pohjoispuolella pelatussa niin sanottujen minitourien joukkoon kuuluvan NTPGA Players Tourin kilpailussa helmikuun viimeisellä viikolla.

”Aika uskomaton fiilis voittaa”

Toni Hakula kertoi pelinsä olleen hyvällä mallilla koko viikon. Hän oli kuudessa matsissa yhteensä vain kolmen reiän ajan tappiolla, muuten johdossa.

”Melkein kaikissa matseissa otin johdon aika alussa jo, joten oli helpompi kun kaveri joutui ajamaan takaa”, hän sanoi.

Hakula teki kaikissa otteluissaan vain seitsemän bogia, mikä puhuu omalta osaltaan vahvasta suorituksesta.

”Pelasin todella tarkasti tiiltä, enkä oikein missään vaiheessa joutunut ongelmiin. Sillä tavalla olin aika hyvässä kontrollissa jokaisessa matsissa, kun kaverit huomasivat, etten juurikaan tee virheitä.

”Kenttä oli aivan mahtava ja täydellisessä kunnossa. Griinit todella nopeat ja kaltevat. Putti toimi suht hyvin koko viikon ja sieltä täältä upposi birkkuja. Takaysillä oikeastaan jokaisessa matsissa laitoin kyllä kaikki ”must-make-putit” sisään, jotta pysyin edellä tai kasvatin johtoa.”

Hakula pääsi viimeisenä pelaajana mukaan kisaan vasta viime sunnuntaina illalla. Ecuadorin kilpailun tulokset antoivat pääsylle lopullisen sinetin.

”Just riitti ja aika uskomaton fiilis voittaa. Hirveen luottavainen fiilis oli ekasta matsista lähtien ja kasvoi vain päivä päivältä.”

Hakula tekee hyvän nousun rahalistalla ja pääsee sanojensa mukaan hyökkäämään hyvistä asemista syksyä varten.

”Pääsen myös hakemaan paikkaa Web.com Tourille.”

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.