PGA Tour julkaisi ensi kauden muhkean kilpailukalenterin − ilmassa myös kysymysmerkkejä - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tour julkaisi ensi kauden muhkean kilpailukalenterin − ilmassa myös kysymysmerkkejä

PGA Tourin seuraava kausi käynnistyy syyskuun puolivälissä Kaliforniassa. Kuva: Getty Images

Vain 70 pelaajaa pääsee kiertueen playoff-sarjaan kaudella 2022–2023.  

PGA Tour julkaisi viimeisen kahden kalenterivuoden puolelle ulottuvan kauden kilpailuohjelmansa, joka käsittää 47 turnausta. Suurimmat muutokset koskevat kahdeksan invitational-tyyppisen turnauksen tuntuvasti kohonneita palkintosummia.

Kauden 2022–2023 kahden ensimmäisen playoff-kilpailun, FedEx St. Jude Championshipin ja BMW Championshipin kokonaispotit ovat 20 miljoonaa dollaria. Korotuksia ovat kokeneet myös muun muassa viidenneksi majoriksi kutsuttu Players Championship (25 miljoonaa), Arnold Palmer Invitational (20 miljoonaa) ja WGC-Match Play (20 miljoonaa).

Bonuspoolit kohoavat 145 miljoonaan dollariin, tästä FedEx Cupin osuus on yli puolet eli 75 miljoonaa. Comcast Business Tourin top 10:lle on varattu 20 miljoonaa ja ”valovoimamittari” Players Impact Programille 50 miljoonaa taalaa.

Ensi kaudella ensimmäiseen playoff-kilpailuun otetaan nykyisen 125 pelaajan sijaan vain 70 pelaajaa. Toiseen pudotuspeliturnaukseen pääsee 50 pelaajaa ja East Lakella käytävään Tour Championshipiin 30 pelaajaa. Muutoksen myötä vain 70 FedEx Cupin runkosarjassa eniten pisteitä kerännyttä pelaajaa varmistaa automaattisesti korttinsa PGA Tourille kaudeksi 2024.

Syksyn 2023 kilpailut käydään eräänlaisena karsintasarjana niiden kesken, jotka eivät mahtuneet 70 parhaan joukkoon varsinaisella kaudella. Näistä turnauksista ei ole vielä annettu tarkempia tietoja.

Karsintasarjan jälkeen PGA Tour järjestää myöhemmin lanseerattavan kansainvälisen sarjan niille pelaajille, jotka selvittivät tiensä pudotuspeleissä toiseen playoff-turnaukseen eli 50 parhaan joukkoon. Myös syksyn karsintasarjassa parhaiten menestyneet ja muutamat muut valikoidut pelaajat ovat oikeutettuja osallistumaan kansainvälisen sarjan kisoihin, joiden palkintopotit liikkuvat tiettävästi 20 miljoonan dollarin tuntumassa.

Nämä kolme turnausta pelataan Yhdysvaltojen ulkopuolella, vahvistamattoman tiedon mukaan Euroopassa, Aasiassa ja Lähi-idässä.

Runkosarjaan ei ole tullut pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta muutoksia. Ne koskevat lähinnä joidenkin turnausten ajankohtien siirtoja.

Ensi kaudella PGA Tourilla on jaossa palkintorahaa yhteensä 428 miljoonaa dollaria. Kokonaispalkintosumman kasvu on merkittävä, ja sen taustalla on luonnollisesti sauditaustaisen LIV Golf Invitationalin harjoittama rekrytointi, joka on johtanut jo lukuisten tähtipelaajien siirtymiseen kiistanalaiselle kiertueelle.

Huomattava muutos on myös se, että vain 70 pelaajaa uusivat korttinsa automaattisesti ja heidät kelpuutetaan FedEx Cupin playoffeihin. FedEx Cupin pisteissä tällä hetkellä 69:ntenä oleva Trey Mullinax kuuluu kauden turnausvoittajiin, mikä siis karkeasti arvioiden tarkoittaa sitä, että kisan voittokaan ei välttämättä takaa ensi kaudesta lähtien paikkaa aurinkoon.

Hyvä kysymys on myös, mitä tapahtuu syksyn nykyisille turnauksille, joista lukuisat pelaajat ovat koonneet elintärkeitä FedEx Cupin pisteitä ja saaneet kutsuja esimerkiksi kauden avaavaan Tournament of Champions -kilpailuun puhumattakaan huhtikuun Mastersista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)