PGA Tour aikoo kitkeä luvattomat draiverit entistä tehokkaammin - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tour aikoo kitkeä luvattomat draiverit entistä tehokkaammin

Draiverit otetaan PGA Tourilla jatkossa syyniin suoraan pelaajan bägistä. Kuva: Getty Images

PGA Tour aikoo ottaa yhteistyössä Yhdysvaltain golfliiton (USGA) kanssa käyttöön mailaseurantaohjelman, jonka tarkoituksena on selvittää entistä tehokkaammin sääntöjen vastaiset tai sääntöjen rajamailla olevat draiverit.

Keskiviikkona jäsenilleen lähettämässään muistiossa, PGA Tour kertoi, että testaukseen lähtevät draiverit otetaan jatkossa suoraan pelaajien bägeistä. Aiemmin testaus on kohdistunut kisapaikalla olevien ”tour-rekkojen” irtolapoihin.

Kiertue perustelee uutta käytäntöä sillä, että hyväksytytkin draiverit voivat ajan kuluessa ylittää niin sanotun CT-rajan (Characteristic Time), joka mittaa lavan lyöntipinnan joustavuutta.

Testejä tehdään pitkin vuotta ennalta määrittelemättömien kisojen harjoituspäivinä. Testaus koskee kaikkia PGA Tourin vakituisia jäseniä ja välinevalmistajia. Testauksen kohdistuessa tiettyyn pelaajaan, hänen tulee luovuttaa draiverinsa kiertueen edustajalle.

Pelaajille ei kerrota mailan CT-numeroita, vaan testin tulos ilmoitetaan väreillä.

Vihreä: Maila täyttää hyväksytyn välineen kriteerit ja sen käyttö on luvallista.
Keltainen: Testitulos täyttää USGA:n salliman toleranssin ja mailan käyttö on luvallista. On kuitenkin mahdollista, että toleranssi ylittyy seuraavassa testissä, etenkin jos draiverin käyttöä jatketaan.
Punainen: Mailan katsotaan ”vaurioituneen” sääntöjenvastaiseksi välineeksi, ja sitä ei voida käyttää. Draiveri palautetaan valmistajalle.

Muistiossa todetaan, että ohjelman noudattamista pidetään ehtona turnaukseen pääsylle. Kiertue on myös valmis tekemään pelaajille vapaaehtoisia draiveritestejä.

PGA Tour pitää pelaajilleen ja välinevalmistajien edustajille aiheeseen liittyvän tiedotustilaisuuden ensi viikolla uuden kauden käynnistävän A Military Tribute at The Greenbrier -kilpailun puitteissa. Toinen tiedotustilaisuus pidetään ensi vuoden alussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje