Mikael Salmisesta Suomen PGA:n mestari - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
PGA Suomi

Mikael Salmisesta Suomen PGA:n mestari

Voiton neljän lyönnin erolla seuraaviin vienyt Mikael Salminen alitti jokaisella kierroksella Talin kentän parin.

Suomen PGA:n mestaruuskisojen päätöskierros oli täynnä tapahtumia ja käänteitä. Lopulta voittajaksi nousi vahvan loppukirin esittänyt Mikael Salminen (-6).

”Peli oli jo kääntymässä Patelle (Patrick Roosille), kun tein 15:llä tuplabogin, mutta sain tehtyä kahdelle viimeiselle reiälle tärkeät birdiet viiden metrin puteilla. Upotin myös 16:lla ja 17:llä hyvät par-putit”, Salminen sanoi.

”Se ei ole koskaan kiva, että peli ratkeaa toisen epäonnistumiseen, mutta sain siinä myös itse tärkeät putit uppoamaan”, Salminen sanoi.

Neljän birdien suoran rei’illä 12−15 tehneen Patrick Roosin taistelu katkesi kahdella viimeisellä reiällä tulleisiin bogiin ja tuplabogiin.

”On hienoa saada nimi PGA:n pokaalin kylkeen. Se on siinä ikuisesti. Arvostus tätä mestaruutta kohtaan on todella suuri. Olin suomalaisten ammattilaispelaajien ykkönen tänä vuonna”, Salminen iloitsi.

Hän oli ainoa kilpailija, joka onnistui pelaamaan kaikki kierrokset alle Talin kentän parin.

Kärkipaikalta päätöspäivään lähtenyt Tuomas Tuovinen (-2) ei saanut peliään kulkemaan toivotulla tavalla. Hän joutui tyytymään kuusi bogia sisältäneellä kierroksella tulokseen 75.

Tuovinen jakoi kakkosijaa Roosin, Ossi Mikkolan ja Linus Väisäsen kanssa.

Opettavien ammattilaisten paras oli Peuramaa Golfin Harri Murtonen (+2). Murtosen kilpailu päättyi komeaan 68 lyönnin kierrokseen. Kahtena ensimmäisenä päivänä hän pelasi tulokset 73 ja 74.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje