26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

PGA Championship koronan vuoksi tutulle paikalleen – tältä näyttävät nyt kauden major-kalenterit

PGA Championship siirtyi vajaat kolme kuukautta eteenpäin. Kuva: Getty Images

Kaksi vielä normaalilla paikallaan olevaa miesten majoria joutunee muiden tavoin etsimään uuden ajankohdan.

Vuoden toinen miesten major-kilpailu PGA Championship on palaamassa väliaikaisesti paikalle, missä se on totuttu näkemään vuosikymmenten ajan. Toissa vuonna vakituisesti kevääseen siirtynyt kilpailu piti alun perin pelata TPC Harding Parkissa San Franciscossa 14.–17. toukokuuta, mutta turnaukselle jouduttiin etsimään pandemian vuoksi uusi ajankohta.

San Francisco Chronicle -lehdessä olleen raportin mukaan PGA Championship tullaan pelaamaan samassa golfkeskuksessa 6.–9. elokuuta. Uuden paikan löytymistä helpotti Kansainvälisen olympiakomitean päätös siirtää Tokion olympialaiset ensi vuoteen.  Myös naisten major-kalenteriin kuuluva Evian Championship on siirretty mainitulle viikolle. Vuoden 2020 kesäkisojen oli alun perin tarkoitus päättyä 9. elokuuta.

Viime viikonloppuna Yhdysvaltain golfliitto USGA ilmoitti U.S. Women’s Openin siirtymisestä heinäkuun alusta joulukuun puolivälin tuntumaan. Kyseessä on kaikkien aikojen myöhäisin naisten major-turnauksen ajankohta huippugolfin historiassa.

Kauden 2020 major-turnausten tämänhetkiset kilpailupäivämäärät:

Miehet

U.S. Open (Winged Foot, New York) 18.–21.6.
Open Championship (Royal St George’s, Sandwich) 16.–19.7.
PGA Championship (TPC Harding, Kalifornia) 6.–9.8.
Masters Tournament (Augusta National, Georgia) – Siirretty pelattavaksi myöhemmin tänä vuonna. Uudeksi ajankohdaksi arvioitu marraskuuta.

Naiset

Women’s PGA Championship (Aronimink, Pennsylvania) 25.–28.6.
Evian Championship (Evian Resort, Evian-les-Bains) 6.–9.8.
Women’s British Open (Royal Troon, Troon) 20.–23.8.
ANA Inspiration (Mission Hills, Kalifornia) 10.–13.9.
U.S. Women’s Open (Champions Golf Club, Texas) 10.–13.12.

Kommentti:

Kauden yhdeksästä major-kilpailusta neljälle on löytynyt uusi ajankohta, mutta näistä vain yksi on miesten turnaus. U.S. Openin ja Open Championshipin järjestäminen alkuperäisellä paikallaan kesä- ja heinäkuussa lienee mahdotonta, joten USGA:n ja R&A:n kisakoneistot etsinevät näille täyttä päätä korvaavia ajankohtia.

Mastersin kohdalla huhut ovat olleet viemässä kilpailua ensin lokakuulle ja viimeisimpien olettamusten mukaan marraskuulle.

Mielenkiintoista on myös nähdä, minkälaisen konsensuksen PGA of America ja NFL saavat aikaan, jos odotettu jalkapallokausi käynnistyy osavaltiossa Kalifornian kuvernöörin Gavin Newsomin toiveiden mukaisesti elokuun alussa.

Naisten majoreista seuraavana ”tulilinjalla” on kesäkuun viimeiselle viikonlopulle merkitty Women’s PGA Championship. Kaikki neljä muuta kilpailua ovat kahden siirron myötä paremmassa turvassa, joten niiden suhteen ei ole ainakaan hetkeen tarve tehdä mitään.

Joulukuisen majorin pieni haaste on Houstonin neljä tuntia vähäisempi valon määrä kuin heinäkuussa. Tämä mitä ilmeisimmin ratkaistaan sillä, että U.S. Women’s Openin kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan Champions Golf Clubin kahdella kentällä. Lämpötilan kanssa tuskin tulee ongelmia, sillä osavaltiossa mitataan tuohon aikaan keskimäärin 18 asteen päivälämpötiloja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje