Peter Kaske 55-vuotiaiden mestariksi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Peter Kaske 55-vuotiaiden mestariksi

Mitalikolmikko Ari Vauhkonen, Peter Kaske, Tapani Saarentola.

Yhteensä 156 pelaajaa osallistui kolmipäiväisiin 55-vuotiaiden mestaruuskisoihin Salossa. Kenttä oli saatu kiitettävään kuntoon, joka nosti backteeltä pelatussa kisassa tulostason kärjen osalta erinomaiseksi viheriöiden hitaudesta huolimatta.

Kilpailun suurin suosikki, neljä edellistä lyöntipelimestaruutta voittanut legenda Ari ”Pappa” Vauhkonen sai jo kahdella ensimmäisellä kierroksella kirittäjäkseen maajoukkueessa viidettä kautta pelaavan Peter Kasken, jolla ei ennen viikonloppua ollut tilillään edes mitalia lyöntipelin SM-kisoista.

Kaske (71-75-73) ei Vauhkosen (73-72-76) seurassa ujostellut, kärkipaikka kisassa vaihteli näiden kahden miehen välillä kolmen päivän aikana.

”Olen lyönyt palloa pitkään hyvin harjoitusalueella. Nyt sain tuon saman vireen päälle kilpailussa. Esitys oli varsin tasapainoinen. Voiton kannalta merkittävää oli se, että en tehnyt koko kisassa yhtään tuplabogeyta”, hän analysoi voittopokaali sylissään.

Kaske keskittyi omaan peliinsä, ei laskenut tilannetta edes viimeisellä viheriöllä, vaikka pahin vastustaja Vauhkonen pelasi myös sunnuntaina samassa ryhmässä.

”Voittoni selvisi minulle vasta viimeisten puttien jälkeen, kun Ari paiskasi kättä ja onnitteli mestaruudesta,” 59-vuotias Kaske kertoi.

Vaimo merkittävässä roolissa

Eroa miesten välille jäi kaksi lyöntiä. Kasken perheessä golfin ensimmäisenä aloittanut vaimo Tiina Kaske toimi miehensä caddienä lukien myös tarkkaan puttilinjoja.

”Hän rauhoitti minua sopivasti, tuppaan olemaan hieman kuumakalle tiukoissa paikoissa. Nyt mielenrauha pysyi yllä enimmän osan aikaa,” tuore mestari jakoi tunnustusta puolisolleen.

Peter ja Tiina Kaskelle golf on ympärivuotinen yhteinen harrastus. Kuva Porvoon harjoitushallista.

Peter ja Tiina Kaskelle golf on ympärivuotinen yhteinen harrastus. Kuva Porvoon harjoitushallista.

Yhteistä kärkikolmikolle Kaske, Vauhkonen, Saarentola on se, että he ovat aloittaneet pelaamisen aikuisiässä. Kaske tarttui keppiin ensimmäisen kerran 34-vuotiaana.

Pariskunnan poika Janne Kaske on kuluvalla kaudella ottanut isoja askelia eteenpäin ammattilaisurallaan Aasiassa

”Pelasin Salon kenttää ensimmäistä kertaa. Tuli välittömästi positiivinen olo. Täällä saa lyödä varsin erilaisia lyöntejä, eikä kaikissa paikoissa edes kannata ottaa tiiltä draiveria käteen”, Peter Kaske jatkoi.

SM-kisojen jälkeen Kasken pariskunta suuntaa veneellä merelle kolmen viikon ajaksi.

”Mailat kulkevat kyllä mukana, onhan noita kenttiä joiden yhteydessä on laituri. Audi Finnish Senior Openiin Turkuun (24.7-26.7) tulemme myös veneellä.”

Salo Golfin Teppo Rinneoli kisan yllättäjä. Hänen tasoituksensa 8,0 oli kisan osanottajista (156) yksi korkeimmista. Rinne ( 78-79-81) kipusi upeasti sijaluvulle 32., pudotti reilusti tasoitustaan ja oli myös isäntäseuran paras pelaaja.

Salo Golf on aiemmin kauden aikana isännöinyt myös Finnish Junior Tourin osakilpailua sekä järjestänyt Tsemppi Tourin tapahtuman.

”Meillä löytyy hyvä talkooporukka kisoihin. Hieman jää kassanpohjalle kilpailusta jäljellekin. Ne sijoitamme junioritoimintaan, jonka kautta uskomme uusia pelaajia ikääntyvien tilalle kasvavan”, visioi seniorikisan johtaja ja Salo Golf ry:n puheenjohtaja Heikki Hallaranta.

Merkittävän summan (7500 e) seura keräsi toimitusjohtaja Tomi Pajun aktiivisuuden avulla myös 24 h golftapahtuman kautta.

Teemu Tyry

Miehet 55-v, SM-kisat

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

  • Händärihuijari says:

    Kärki täälläkin pelaa ihan hienoa golfia. mutta miten ihmeessä nuo 20 ja enemmin pääsee seulasta läpi, vai halutaanko vaan tehdä iso tapahtuma laadusta piittaamatta. Ei SM kisoihin kuulu nuo yms. tuloksia pelaavat. Miksei pidetä 7% sääntöä/ kierros. Jos häviät millä tahansa kierroksella enemmin kun 7% johtavalle, niin eikun kamat kassiin ja kotiin treenaamaan. Nuo 20 pelaajat enemminkin tekevät itsensä naurettaviksi kun kotiklubilla kehuvat osalistuneensa SM kisoihin.. Todella säälittävää. Sinne voisi olla parempiakin ehdolla, mutta händärihuojarit vie paikat alemmilla händäreillään. Miksei tätä pienellä tasoituksella olevaa händärihuojausta nosteta esiin, kun taas toisenlainen liian isoilla händäreillä pelaaminen on erittäin tuomittavaa, varsinkin kun ne vie parhaat palkinnot. No nämä liian pienellä pelaavat nolaavat itsensä ihan samalla tavalla.

  • Jari Ahonen says:

    Hienosti pelattu. Onneksi ylläpitö on poistanut erään mielisairaan laittaman kommentin joka vielä eilen jossain vaiheessa oli näkyvissä. Jos kommentin laittaja oli golffari, hänen pitäisi lopettaa pelaaminen heti. Peli on liian hieno moiselle kusipäälle. Kaiken lisäksi vain pelkurit kirjoittaa nimimerkin takaa.

  • Kommenttien taso says:

    Kommenttien taso tällä foorumilla on laskenut todella dramaattisesti. Voisikohan asialle tehdä jotain? Tässä nyt muutaa sana kommentoinnista noin yleisesti. Haukutaan rupusakiksi pelaajia, jotka pelaa viritetyn kentän sm-kisoissa yli 80 lyöntiä (sm-kisojen kommentti). Sama kaveri haukkui rupusakiksi Finnish Openin pelaajia ja seniorimiesten (!) sm kisojen pelaajia. Mieti, miten hienoa olla elossa ja pelata golfia ylipäänsä vielä yli 60 vuotiaana. Sekään ei ole niin itsestäänselvyys. Ja täällä puhutaan nolaamisesta! Ja ajatella, joku söpsöili Finnish openissa! 7% sääntö, jos toteutettaisiin ei todellakaan montaa pelaajaa tarvisi katsella jatkossa (sm-kisoissa johtotulos ekan päivän jälkeen -9!). Lisäksi kommenteissa arvostellaan ihmisten ulkonäköä ja tyyliä ja kaikkea mahdollista. Miten kukaan enää viitsii mitään blogeja kirjoittaa, kun katsoo niiden kommentointia. Aivan järkyttävää, täysin asiatonta paskaa saa niskaansa. Handärihuijareiksi haukutaan kaikki, jos sattuu voittamaan jonkun pb kisan tai jos pelaa huonosti sm kisoissa, silloinkin on händärihuijari, kun on liian pienellä händärillä päässyt mukaan. Ilonenkin on niin sairaan huono kilpailija, kun ei kisoissa onnistu. Ei saa hehkuttaa ketään suomalaista etukäteen, kun kaikki ovat niin paskoja jne jne. Asiallista kritiikkiä pitää voidakin antaa. Jos älykkyys ei riitä arvioimaan mikä on asiallista, parempi jättää kirjoittamatta. Voi tsiisus näitä kommentteja täällä noin yleisesti! Ja hyvä tosiaan, että toimitus on hereillä poistaessaan nuo joidenkin mielenvikaisten idioottimaisimmat kommentit.