23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Perusonnistuminen Turkissa nostaisi Samoojan toiseen finaalikisaan Korhosen seuraksi

Kalle Samooja ylsi jo ET:n debyyttikaudellaan mukaan kiertueen finaalisarjaan. Se saa jatkoa, jos Samooja sijoittuu Turkissa edes keskikastiin. Kuva: Getty Images.

Euroopan kiertueen finaalisarja käynnistyy torstaina Turkin Belekissä. Mikko Korhosen paikka toisessa finaalissa on jo selvä, eikä Kalle Samoojakaan ole kisasta kuin parin napsun päässä.

Euroopan kiertueen kolmen kisan finaalisarja käynnistyy torstaina Turkin Belekistä, jossa pelataan Turkish Airlines Open -kisa. Jaossa on seitsemän miljoonaa dollaria ja 9000 Race to Dubai -listan pistettä. Suomalaisista kentällä nähdään Mikko Korhonen ja Kalle Samooja. Kummallakaan ei ole aiempaa kisakokemusta Montgomerie Maxx Royalin kentästä, jolle kisa palaa kolmen vuoden tauon jälkeen.

”Hieno baana ja hienot kelit! Aika jenkkityylinen tämä on. Draivaaminen tulee olemaan isossa osassa. Raffit eivät ihan mahdottomia ole, mutta väylillä on hyvä pysyä”, Korhonen luonnehtii kisa-areenaa.

Montgomerie Maxx Royal on pääosin ns. treeline-kenttä, eli väylät rajoittuvat puurivistöön. Kenttä on runsaasti bunkkeroitu ja vesiesteitäkin löytyy. Aivan ongelmitta kisan valmistautuminen ei kuitenkaan ole sujunut.

”Griineillä on ollut joku tauti ja ne ovat paikoitellen vähän vaurioituneet. Kokonaisuudessaan kenttä on ihan ok kunnossa”, Korhonen kertoo.

Tavoitteiden suhteen Suomen ykköspelaaja on tuttuun tapaan maltillinen.

”Tavoitteena on pelata neljä tasapainoista päivää, se ei ole vähään aikaan onnistunut”, hän sanoo.

33 viimeisimmän kisakierroksen tuloskeskiarvo on ollut ällistyttävä 69,36. Turkulaisen itseluottamus on syystäkin kunnossa.

Sijalla 43 kiertueen pistelistalla oleva Korhonen on käytännössä jo varmistanut paikkansa finaalisarjan toiseen kisaan, Etelä-Afrikassa pelattavaan Nedbank Golf Challengeen, eikä Samoojakaan ole paikasta kuin parin napsun päässä. Vaikka Nedbankiin pääsee periaatteessa mukaan vain listan 60 parasta pelaajaa, on raja tällä hetkellä kohdassa 73. Samooja on pistelistalla sijalla 75 eli toisella varasijalla.

Samooja on ollut heinäkuun puolivälistä eteenpäin kovassa iskussa. 33 viimeisimmän kisakierroksen tuloskeskiarvo on ollut ällistyttävä 69,36. Turkulaisen itseluottamus on syystäkin kunnossa, joten mahdollisuudet onnistumiseen ovat ehdottomasti olemassa. Vuosi Turkissa ylsi kymppisakkiin Tapio Pulkkanen, joka tänä vuonna ei mahtunut kisaan mukaan. Turkkiin pääsi lopulta vielä sijalta 85, vaikka raja on lähtökohtaisesti 70. Pulkkasen sijoitus Race to Dubai -listalla oli 100.

Mikko Korhonen ennakoi avauspelin olevan isossa roolissa Turkissa. Yli 65%:n väyläosumatarkuudellaan Korhonen on kiertueen 24. tarkin draivaaja.

Myös Mikko Korhosen vire on hurja. Hän on edennyt jatkoon kymmenessä viime kisassaan ja koko kauden aikana hän on karsiutunut vain neljästi 21 startissaan. Kun vielä huomioidaan, että karsiutumisista yksi tuli major-kilpailussa, on jatkoonpääsyprosentti hämmentävän kova jopa tasaisuudestaan tunnetulle Korhoselle.

Korhonen on edennyt Turkin finaalikisaan asti kahdesti. Vuonna 2016 sijoitus oli 31:s ja vuonna 2018 35:s. Viime vuonna Korhonen pääsi mukaan myös Etelä-Afrikan ja Dubain finaaleihin. Tänäkin  vuonna paikka Dubaissa on käden ulottuvilla, eikä se edellytä erityisiä mainetekoja.

Turkista on jäänyt pois 15 pelaajaa. Isoimmat nimet ovat Jon Rahm, Matthew Fitzpatrick, Matt Wallace ja Danny Willett, joista kolme ensimmäistä mahtuu Race to Dubai -listalla kärkikymmenikköön.

Rankingin viisi parasta pelaajaa jakaa kauden lopuksi viiden miljoonan dollarin bonusrahat, joista voittajan osuus on kaksi miljoonaa dollaria.

Rory McIlory on vienyt seitsemästä viime kaudesta nimiinsä kolme (2012, 2014, 2015). McIlroy on pisteissä viidentenä, mutta tulee pelaamaan enää Dubain finaalin.

Kalle Samoojan lähtöaika torstaina on kello 9.05 Suomen aikaa kilpailun ensimmäisessä ryhmässä  ja Mikko Korhosen kello 10.35.

Race to Dubai kokonaiskilpailun voittajat

  • 2009  Lee Westwood
  • 2010  Martin Kaymer
  • 2011  Luke Donald
  • 2012  Rory McIlroy
  • 2013  Henrik Stenson
  • 2014  Rory McIlroy
  • 2015  Rory McIlroy
  • 2016  Henrik Stenson
  • 2017  Tommy Fleetwood
  • 2018  Francesco Molinari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)