26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Perhejuhla St. Andrewssa

Ernie Els, jonka oma poika on autistinen, on jakanut nimikirjoituksiaan auliisti nuorille ja vanhemmillekin ihailijoille. Taustalla Branden Grace raapustaa omaa nimmariaan viralliseen kisalippuun. Kuva harjoituspäivältä: Tomi Natri.

Monille golfareille The Open on vuoden kohokohta, etenkin kun se pelataan St. Andrewssa. Useat pelaajat ovat tuoneet mukanaan kisapaikalle myös perheensä ja myös yleisön joukossa lapsia ja nuoria näkyy paljon.

Kilpailua edeltävinä harjoituspäivinä moni pelaaja harjoitteli rangella lasten leikkiessä takavasemmalla. Kun pelaajat päättävät kierroksensa, odottelevat perheet usein heitä ykköstiin viereisellä media-alueella.

Viimeisen kerran The Openin Old Coursella pelannut Nick Faldo oli ottanut caddiekseen poikansa Matthewn.

<a href=Nick Faldo poseerasi Swilcan Bridgella poikansa kanssa viimeisellä virallisella kilpailukierroksellaan The Openissa Old Coursella. Kuva: Getty Images." src="/wp-content/uploads/2015/07/15071913102353.jpg">

Nick Faldo poseerasi Swilcan Bridgella poikansa kanssa viimeisellä virallisella kilpailukierroksellaan The Openissa Old Coursella. Kuva: Getty Images.

Kilpailijoiden jälkikasvulle on järjestetty leikkipaikka players loungen yhteyteen ja Mikko Ilonen kertoi, että heidän lapsensa viihtyvät siellä erinomaisesti.

”Ei poikaa meinannut saada pois sieltä ollenkaan. Meinasi itku tulla, kun lähdön aika illalla koitti”, Ilonen kertoi torstaina.

Useat pelaajat ovat vuokranneet kilpailun ajaksi talon tai huoneiston lähistöltä tai St. Andrewsin alueelta. Myös Ilonen majoittuu perheineen vuokratalossa reilun puolen tunnin ajomatkan päässä kentästä.

Yleisöä paikan päällä on kolmen kilpailupäivän ja harjoituspäivien aikana käynyt virallisen tiedon mukaan 156 578 henkilöä. Se on hieman vähemmän kuin aikaisempina vuosina, mutta kilpailun päätöskierroksen siirryttyä maanantaille saattaa kokonaiskatsojamäärä nousta vielä merkittävästi.

Ian Poulterin poika Luke (oikealla) kulki isänsä mukana harjoituspäivinä. Kuva: Tomi Natri.

Ian Poulterin poika Luke (oikealla) kulki isänsä mukana harjoituspäivinä. Kuva: Tomi Natri.

Maanantaina lipun kisapaikalle saa 10 punnalla, kun päiväliput sunnuntaille maksoivat rouheat 80 puntaa.

Alle 16-vuotiaille katsojille R&A tarjoaa ilmaisen kisaelämyksen. Lapsia ja nuoria näkyykin kenttäalueella ilahduttavan paljon. Perheen pienimmille löytyy kisakylästä myös leikkipaikkoja.

Nimikirjoituksia kerääviä pikkupoikia notkuu pelaajien kulkureittien lähistöllä ja harva pelaaja on kieltäytynyt raapustamasta nimikirjoitusta nuorille ihailijoille.

Sami Sarpakunnas
St. Andrews

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje