7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pepperellin huolimaton tuloskorttisekoilu toi jo toisen diskauksen

Odottamaton huolimattomuus on tullut maksamaan Eddie Pepperellille kaksi diskausta lyhyen ajan sisällä. Kuva: Getty Images

Merkkaajan kirjaamiin vääriin reikätuloksiin puuttunut Pepperell sortui lopulta itse kohtalokkaaseen virheeseen.

Eddie Pepperellin omituiset sääntöihin liittyvät kommellukset jatkuivat torstaina Qatarissa, mikä johti hänen diskaukseensa European Tourin kilpailussa. Pelaaja huomasi kaksi merkkaajan tekemää virhettä kortissa, mutta korjautti kohtalokkaasti itse yhden reikätuloksen vääräksi.

Pepperellin mukaan pelaamansa tulos, 71, täsmäsi, mutta jompikumpi englantilaisen merkkaajana toimineista pelikavereista, – jota hän ei erikseen maininnut – Benjamin Hebert tai Mike Lorenzo-Vera, oli merkinnyt hänelle kaksi reikätulosta korttiin väärin.

Kortissa 11. reiällä oli kirjattu kuutosen sijaan tulos 5 ja 16. reiällä oli puolestaan merkitty kolmosen sijaan tulos 4. Pepperell puuttui asiaan ja ryhtyi korjaamaan virheitä, mutta muuttikin vahingossa oikein olleen 17. reiän tuloksen 16. reiän tuloksen sijaan, ja allekirjoitti kortin.

”Kysyin vielä tuomarilta, onko tässä mitään tehtävissä, mutta eipä ollut. Säännöt ovat sääntöjä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tämänkaltainen diskaaminen on kaukana maalaisjärjestä. Tämä on tietysti pettymys, mutta nautin joka tapauksessa kentästä. Toivottavasti ensi kerralla asiat sujuvat paremmin”, Pepperell sanoi.

Myös hauskoista sutkautuksistaan tunnetuksi tullut Pepperell diskattiin viime marraskuussa pelatun ET:n finaalisarjaan kuuluvan Turkish Airlines Openin kolmannella kierroksella harvinaisen syyn vuoksi, kun häneltä loppuivat pallot kesken tiimellyksen.

Maailmanlistalla sijalla 63 oleva 29-vuotias Pepperell on voittanut kaksi turnausta Euroopan kiertueella. Molemmat ykköstilat ovat vuodelta 2018. Paras major-saavutus on peräisin samalta kaudelta hänen oltua Carnoustiessa käydyssä Open Championshipissä kuudes.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • KL1 says:

    ’Olen kuitenkin sitä mieltä, että tämänkaltainen diskaaminen on kaukana maalaisjärjestä.’

    Monen muunkin mielestä varmasti on. Säännön taustalla on kuitenkin sellainen ajatus, että tuloslista ovat kerralla oikein eikä sitä ruveta rukkaamaan joka käänteessä, kun joku pepperelli huomaa kirjanneensa jotakin väärin. Pelkkä bruttotuloksen oikeellisuushan ei ihan kaikissa kisoissa riitä, kun sijoituksia ja jopa uusintaan menijöitä ratkotaan viimeisimpien reikien tulosten perusteella. Tuskin sekään olisi järkevää, että ammattilaisilla olisi 4-päiväisten kisojensa kanssa erilaiset säännöt kuin muilla.

    Kyllä siinä scoring arealla on ihan riittävästi aikaa tarkistaa se korttinsa ennen sen allekirjoittamista ja luovuttamista. Pitää vain keskittyä siihen mitä tekee.