3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Penttilä valmiina U.S. Openiin

Emily Penttilä on noussut Tulanen yliopiston ykköspelaajaksi.

Torstaian tehdään golfhistoriaa, kun Emily Penttilästä tulee toinen Women’s U.S. Openissa pelannut suomalaisnainen.

”U.S. Women’s Open on yksi isoimmista kisoista naisten golfissa, ja on mahtavaa päästä pelaamaan se. On fantastista päästä pelaamaan huippukenttää, maailman parhaitten naisten kanssa. Olen innoissani! Ensi viikko tulee olemaan mahtava kokemus ja hyvä mahdollisuus nähdä, millä tasolla huippuammattilaiset pelaavat”, Penttilä kertoo kisan alla.

Penttilä selviytyi naisten kauden toiseen majoriin sijoittumalla Floridassa pelatussa karsinnassa toiseksi. Hän pelasi tuloksen 141 (-3/ 73, 68). Ennen Penttilää Women’s U.S. Openissa on pelannut suomalaisista vain Blomqvist-Kakko, jonka paras sijoitus kilpailussa on T27.

”Karsintakisassa pelasin tasavarmaa peliä. Pysyin hetkessä ja yritin käyttää tilaisuuksia hyväkseni. Karsintakisat ovat aina haastavia, sillä pelaamme ainoastaan 36 reikää ja paikkoja on vain kolme”, Penttilä avaa.

<a href=Emily Penttilä on amatöörien maailmanlistalla sijalla 113. Kuva: Tulane Athletics.">

Emily Penttilä on amatöörien maailmanlistalla sijalla 113. Kuva: Tulane Athletics.

Tulanen yliopistossa New Orleansissa kaksi vuotta opiskellut Penttilä tähtää golfurallaan pitkälle. Ammattilaisuutta ja siihen liittyviä yhteistyökumppaneita ajatellen U.S. Open on melkoinen näyteikkuna.

Ura yliopistogolfin maailmassa on sujunut nousujohteisesti. Penttilä valittiin oman konferenssin parhaaksi pelaajaksi keväällä ja viime kaudella hän sijoittui neljästi 10 parhaan joukkoon yliopistokilpailuissa.

”Kun sain tietää, että olin päässyt U.S. Openiin, en sisäistänyt tietoa heti. Minulle viimeisellä kierroksella cädännyt joukkuekaverini oli erittäin iloinen puolestani, ja kun tilanne rauhoittui ja sisäistin, että menen Pinehurstiin muutaman viikon päästä, tunne oli mahtava”, Penttilä muistelee.

Ensimmäiselle kierrokselle Penttilä starttaa tiiltä 10. torstaina kello 8.46 paikallista eli kello 15.46 Suomen aikaa. Samassa ryhmässä pelaavat yhdysvaltalaiset Sadena Parks ja Caroline Powers, jotka niin ikään selviytyivät kilpailuun karsintojen kautta.

Ennen Yhdysvaltoihin muuttamista Penttilä asui Ruotsissa, jossa myös on syntynyt. Maajoukkuetasolla hän on aina edustanut Suomea ja tänäkin kesänä edessä on kovatasoisia amatöörikilpailuita.

”En ole asunut Suomessa neljään vuoteen, mutta aina kun pääsen edustamaan Suomea, on se suuri kunnia. Maajoukkue (Golfliitto) tukee suuresti, varsinkin kesäkauden aikana, mutta myös kun olen Jenkeissä. Maajoukkueen kanssa olen menossa joukkueiden EM-kisoihin
ja henkilökohtaisiin EM-kisoihin heinäkuussa. Tällä kaudella tavoitteena on myös karsia MM-kisoihin, jotka pelataan syyskuussa Japanissa”, hän kertoo.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)