11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Pelin jännäksi laittaneen Dustin Johnsonin upea tilastoputki jatkui PGA Tourilla

Dustin Johnsonilla on koossa uraansa jatkavista pääkiertuepelaajista kolmanneksi eniten voittoja PGA Tourilla. Kuva: Getty Images

Johnson avasi voittosarakkeessaan uuden kymmenluvun.

Dustin Johnson (-19) raivasi värikkäiden vaiheiden jälkeen tiensä voittoon sunnuntaina Cromwellissa Connecticutissa päättyneessä Travelers Championshipissä. Sisääntulon alkupuolella vaikutti, että Johnson menisi loppusuoralla menojaan, mutta hän piti omilla virheillään pelin tasaisena.

DJ lähti sunnuntain kierrokselle kaksi lyöntiä johdossa olleesta Brendon Toddista. Johnson kuroi eron nopeasti umpeen ja paineli kierroksen puolivälissä kolmen peräkkäisen birdien myötä kärkeen. Kun Todd pelasi itsensä ulos voittokamppailusta 12. reiän triplallaan, Johnsonin etumatka venähti kolmeen lyöntiin.

Hän löi seuraavalla draivinsa vasemmalle pelialueen rajan ulkopuolelle tehden bogin. 14:n birdien jälkeen koitti lisää sydämentykytyksiä. Pallo pysähtyi 15. viheriön vasemmalla puolella olleen lammen rantaan kuin ihmeen kaupalla, ja paljain jaloin kakkoslyöntinsä sivaltanut Johnson pelasti tärkeän parin.

Ukkosen uhka keskeytti pelin tämän jälkeen tunnin ajaksi. DJ:n tekemä tauon jälkeinen bogey TPC River Highlands -kentän 16. reiällä tarjosi oljenkorren pahimmaksi uhaksi nousseelle Kevin Streelmanille, mutta hän ei onnistunut tekemään lopussa uusintaan vaadittavaa birdieä.

Voitto oli viikko sitten 36 vuotta täyttäneelle Johnsonille uran 21:s, ja ensimmäinen lähes 1,5 vuoteen PGA Tourilla. Sijoituttuaan toissa keväänä PGA Championshipissä kakkoseksi, hänelle koitti vaikea vaihe. Johnson ei yltänyt loppukauden aikana 20. sijaa korkeammalle, ja hän päätyi syyskuussa polvileikkaukseen.

Saudi-Arabian ET-kilpailu toi helmikuussa kakkostilan, mutta hän koki välittömästi karsiutumisen PGA Tourin kauden jatkuttua kesäkuussa Texasissa. Johnson osoitti viikonvaihteessa puheet alamäestä ennen aikaisiksi, vaikkakin ehti pudota maailmanlistan edellisessä päivityksessä ensimmäisen kerran top 5:sta yli neljään vuoteen.

Johnson on nyt voittanut vähintään yhden kilpailun jokaisella 13. kaudellaan PGA Tourilla. Tämän tilaston kärjessä ovat 17 voittoa peräkkäisinä kausina uransa alusta lähtien saavuttaneet Jack Nicklaus (1962–1978) ja Arnold Palmer (1955–1971).

”Onhan tämä hieno putki, ja aina tuntuu hyvältä, kun nimesi mainitaan näiden pelaajien yhteydessä. Olen ylpeä itsestäni. Toivottavasti tämä jatkuu, mutta olipahan pitkä jakso ilman voittoja. Jos ei seuraavaa voittoa tarvitsisi odottaa ihan yhtä kauan”, Johnson sanoi.

Streelmanin kahdesta voitosta viimeisin on tullut samaisessa Traverlers Championshipissä, kuusi vuotta sitten. Tuolloin hänen tuloksensa oli kolme lyöntiä heikompi kuin nyt, mutta riitti voittoon lyönnillä ennen K.J. Choita ja Sergio Garciaa.

Hyvän amatööriuran yliopistogolfissa pelannut Will Gordon jakoi Mackenzie Hughesin (-17) kanssa kolmannen sijan ansaiten tilapäisen statuksen PGA Tourille. Se avaa hänelle hyvät näkymät loppukauden turnauksiin.

Eurooppalaiset jäivät top 10:n ulkopuolelle. Pohjois-Irlannin Rory McIlroy ja Norjan Viktor Hovland (-13) jakoivat parhaina 11. sijan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje