23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pelin henki Madridin ET-kisassa: espanjalaiset vastaan jahtiporukka

Rahm on ollut erinomaisella pelipäällä kolmen päivän ajan. Kuva: Rob Carr/Getty Images

Mikko Korhosella oli kaksijakoinen päivä.

Lauantaina Espanjan Jon Rahm oli kotikisansa herra ja hidalgo. Maailmanlistan viitonen villiintyi tykittämään taululle tuloksen -8. Varsinkin hänen sisääntulonsa oli mykistävä. Rahm namutteli viimeiseen yhdeksään reikään viisi birdieä. Kuin näyttääkseen hauistaan kilpakumppaneilleen espanjalainen tyylitteli komean eaglen 16:lla reiällä laittaessaan lähestymisenä kuppiin.

Päivän huippuonnistumisillaan Rahm karkasi viiden lyönnin johtoon kokonaistuloksen ollessa -17. Kilpailun voittoa puolustava Rahm ajoi itsensä uuteen tilanteeseen ennen finaalipäivää.

”En ole koskaan lähtenyt näin isosta johtoasemasta liikenteeseen. Aikaisemmin olen päässyt lyönnin johtoasemasta tai tasatilanteesta aloittamaan sunnuntain kierroksen, joten huominen tulee olemaan erilainen päivä”, Rahm kertoi Euroopan kiertueen sivuilla.

Rahm on voittanut neljä kertaa ET:llä. Mahdollisessa espanjalaisvoitossa Espanjan avoimissa on aineksia tunteisiin menevään hegemoniaan ja nimenomaan vielä Club Campo de Villa Madridin kentällä. Nimittäin Seve Ballesteros otti uransa 50:n ja viimeisen voiton kyseisellä areenalla 24 vuotta sitten.

Rahmin lähimmät uhkaajat ovat hänen maanmiehiään. Rafa Cabrera Bello ja Samuel Del Val vaanivat viiden lyönnin päässä. Ensin mainittu on tuttu nimi ET:ltä jo vuosien ajan. Cabrera Bello on voittanut kolmesti Euroopan kiertueella ja tienannut palkintorahoja yli 14 miljoonaa euroa.

Del Val on puolestaan kirjoittamassa satumaista tuhkimotarinaa kotimaansa kilpailussaan. 32-vuotias Del Val pelaa vasta viidettä kilpailuaan Euroopan kiertueella. Hänen maailmanlistasijoituksensa on 1413.

Espanjalaiskolmikkoa jahtaavat lähinnä Jens Dantorp, Jason Scrivener, Zander Lombard sekä niin ikään kotimaassaan pelaava Adri Arnaus. Dantorp on kuuden lyönnin päässä kärjestä, muut nimetyt pelaajat seitsemän lyönnin päässä. Vaikka Rahm menisikin menojaan, hänen takanaan käydään siis kovaa kamppailua seuraavista sijoituksista.

Mikko Korhonen iski itsensä lähimpään jahtiporukkaan mukaan neljän reiän jälkeen. Birdie ja eagle antoivat Korhoselle mahdollisuuden takoa kovaa tulosta pöytään. Loppukierroksella tulleet neljä bogeya kuitenkin pudottivat hänet sijalle 18. Kymmenen parhaan joukkoon on matkaa silti vain kaksi lyöntiä, joten Korhosellakin on varmasti oma sana sanottavaan sunnuntain kierroksella.

”Tänään oli vähän tahmeampi päivä. Alku oli vielä hyvää menoa, sitten jotenkin stoppasi. Ei mitenkään erityisen huonoa, pieniä missejä ja marginaalit ovat täällä aika pienet. Puttaaminen oli huonoa, siihen täytyy keskittyä huomenna. Hyvin väkinäistä menoa oli. Täytyy päästää vähän irti ja antaa vain mennä rennosti”, Korhonen sanoi.

Korhosen kanssa samaa sijoitusta jakaa muun muassa Sergio Garcia, joka teki bogeyt rei’ille 17 ja 18. Garcian erinomainen voittotilasto Espanjassa pelattavissa kilpailuissa ei siis mitä suuremmalla todennäköisyydellä saa jatkoa ainakaan toistaiseksi. 16 ET-voitostaan Garcia on ottanut Espanjassa peräti seitsemän.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje