[11][15]

[11][15]
Kilpagolf

Pelikaverin totaalinen hyytyminen päätösreiällä toi Välimäelle kauden toisen voiton Saksan kiertueella

Sami Välimäki otti loppuhetken tapahtumien seurauksena yllättävän voiton saksalaispelaajan nenän edestä. Kuva: Getty Images

Nokia River Golfin pelaaja taistelee viimeisissä kisoissa tiukasti Challenge Tourin kortista kaudeksi 2020.

Sami Välimäellä (-13) oli Münchenin seudulla käydyn Pro Golf Tourin kilpailussa runsaasti onnea matkassa. Voitto näytti vääjäämättä olevan menossa kisaa sunnuntaina 17. reiän jälkeen kolmella lyönnillä johtaneelle Thomas Rosenmüllerille, mutta toisin kävi.

Unelmakierrosta toiseksi viimeiselle reiälle saakka pelannut saksalaisamatööri sortui 18:lla (par 4) tuplapariin ja joutui päästämään parin tehneen Välimäen lyönnillä edelleen ja samalla Starnberg Open -turnauksen voittoon.

Koko kärkitrio pelasi kolmannella kierroksella tuloksen 68. Top 3:n täydensi Välimäen peliryhmän kolmas jäsen, Tsekin Ondrej Lieser (-11).

”Ihan loistavaa pallonlyömistä koko kisan ajan, joka tarjosi huippupaikkoja tehdä birkkuja ja eagleja. Tänään oli tosi raskas päivä, kun en saanut putteja putoamaan, mutta lopussa palkittiin hyvä suoritus”, Välimäki sanoi.

Voitto oli 5000 euroa tienanneelle Välimäelle uran ja kauden toinen Saksan kiertueella. Ensimmäinen tuli helmikuussa Marokossa pelatussa Open Casa Green Golf -kilpailussa. Tämän lisäksi Välimäki on hankkinut PGT:llä kauden mittaan kolme muuta top 10 -sijoitusta.

Ensimmäistä vuottaan ammattilaisena pelaava Välimäki, 21, nousee Pro Golf Tourin rankingissa aivan top 5:n tuntumaan. Tuore menestys oli hänelle äärimmäisen tärkeä, sillä Order of Merit -listan viisi parasta saa kaudeksi 2020 kortin Challenge Tourille.

”(Voitto oli) tottakai loistava homma top 5:ttä ajatellen. Nyt vielä odotellaan varmistumista, nousinko rankigissa top 6:een, jotka pääsevät suoraan European Tourin karsintojen toiseen vaiheeseen”, Välimäki kertoi.

Saksan kiertueella on jäljellä tällä kaudella enää kaksi turnausta. Ensi viikolla on vuorossa Karlovy Varyn kilpailu Tsekissä ja syys-lokakuun vaihteessa kaiken ratkaiseva, Hampurin kaakkoispuolella pelattava 50 000 euron Castanea Resort Championship.