Pelaajat toivottavat Woodsin tervetulleeksi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Pelaajat toivottavat Woodsin tervetulleeksi

Tiger Woods tervehtyi pelikuntoiseksi odotettua nopeammin. Kuva: © Getty Images

Golf ei ole Keegan Bradleyn mukaan sama laji ilman Tiger Woodsia.

”Joka kerta, kun hän on kentällä, kilpailu on erilainen”, Bradley sanoi. ”En tiedä, kuuluuko minun sanoa näin, mutta tunnelma on todella jännittävä, kun Tiger pelaa.”

”Me tarvitsemme Tigeria. Koko kiertue tarvitsee Tigeria ja golf tarvitsee Tigeria.”

Woods tekee paluun kilpakentille Marylandissa oltuaan kolme kuukautta (ja kaksi majoria) sivussa selkäleikkauksen vuoksi. Quicken Loans National on Tigerin ensimmäinen kilpailu sitten Cadillac Championshipin, jonka päätöspäivänä hän löi uransa heikoimman finaalikierroksen tuloksen, 78 lyöntiä.

”Golfia pelaava maailma tarvitsee Tiger Woodsia”, Jason Day sanoi. ”Hän on tehnyt golfista – ja erityisesti ammattilaisgolfista – sitä, mitä se on tänään. On mahtavaa saada hänet takaisin.”

Tämä oli tyypillinen mielipide, kun tähtipelaajilta kysyttiin, mitä Woodsin paluu heille merkitsee. Kuinka Tiger onnistuu come back -turnauksessaan, on luonnollisesti vain arvailujen varassa.

Woods on pelannut tällä kaudella kolme turnausta PGA Tourilla. Näissä hän on selvittänyt karsintarajan vain kerran. Farmers Insurance Open päättyi hänen osaltaan 54 reiän jälkeen, Honda Classic jäi päätöskierroksen sisääntulossa kesken selkävamman vuoksi.

Dubain turnauksessa Woods oli 41:s.

Tiger ilmoitti viime perjantaina tehneensä kaikilla mailoillaan täysiä lyöntejä viikon verran. Hän totesi lausunnossaan olevansa vielä ”ruosteessa”, mutta lisäsi haluavansa päästä takaisin ”kilpailukuntoon”.

”Toivottavasti hän ei tee liian aikaista paluuta, ja loukkaa itseään uudelleen”, Day sanoi. Australialaisella on tähän liittyvää kokemusta, sillä hän kiirehti peukalovammansa jäljiltä Mastersiin, ja joutui uudelleen pariksi viikoksi sairauslomalle.

”Niin kauan kuin Tiger on 100 prosenttisesti kunnossa, pelaaminen tekee hänelle hyvää.”

”Mikään ei korvaa turnausgolfia. Hän tarvitsee ehdottomasti pelituntumaa ennen British Openia.”

Woodsilta ei ole koskaan jäänyt kahta useampi major-turnaus väliin saman kauden aikana. Tämänvuotinen Open pelataan samalla Royal Liverpoolin kentällä, jossa hän voitti majorin vuonna 2006.

Valmentajansa Sean Foleyn mukaan Woods aikoo katsoa asiat Congressional Country Clubilla ”päivän kerrallaan”.

”Se ei haittaa, jos hän missaa cutin, tai jos hän on tulosluettelon puolivälissä. Golfin kannalta on upeata, että hän on taas täällä”, kaksikertainen Masters-voittaja Bubba Watson sanoi. ”Kysymys on siitä, että hän on toipunut hyvin. ja että hän on lääkäreiden mukaan kunnossa.”

Quicken Loans on tänä vuonna ensimmäisen kerran PGA Tourin kilpailun nimisponsorina. Se toimii kilpailussa yhteistyössä Woodsin oman säätiön kanssa. Tässäkin valossa Tigerin paluu osuu sopivaan paikkaan.

”Se on erilainen tunne”, Kevin Streelman kuvaili Woodsin mukanaolon vaikutusta Marylandin kisassa. ”Yleisöä on varmasti enemmän, ja jännitys koko kaupungissa on toisenlainen. Hän on golfin mahtava lähettiläs, kaikki haluavat nähdä hänen pelaavan.”

Näin on myös Watsonin kohdalla. Hän ei pelaa tämän viikon turnauksessa, mutta aikoo katsella kisaa televisiosta.

”En tavallisesti katso golfia tv:stä”, Watson sanoi, ”Mutta katson silloin, kun Tiger pelaa.”

PGA Tourin ohjelmaan kuuluva Quicken Loans National -turnaus pelataan Bethesdassa, Marylandissa 26.-29.6. Kilpailun palkintoarvo on 6,5 miljoonaa dollaria.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje