Parkilla kolmen lyönnin etumatka - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Parkilla kolmen lyönnin etumatka

Inbee Park suunnittelemassa 17. reiän avaustaan kolmannella kierroksella. Kuva: All Over Press

Viimeiset 22 reikää ilman bogeja pelannut Inbee Park löi Kraft Nabisco Championshipissä toisen peräkkäisen 67 lyönnin kierroksen. Korealainen siirtyi 54 reiän jälkeen kokonaistilanteeseen -12 ja samalla kolmen lyönnin johtoon ennen Lizette Salasia.

Kun peli käy, niin siihen sisältyy usein onneakin. Park löi 17:llä (par-3) pallonsa rautaseiskalla alle metrin päähän reiästä, mistä seurasi päivän viides birdie. Tässä ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä, mutta Park myönsi koettaneensa ihan muuta.

”Siinä kävi oikeastaan pieni erehdys. Tähtäsin enemmän oikealle, mutta lyöntiin tuli pullihukkia ja lopputulos oli täydellinen”, hän sanoi.

”Svingi ja lyönnit tuntuvat nyt todella hyviltä. Viihdyn tällä kentällä ja siitä on oma hyötynsä. Kolme hyvää kierrosta takana, mutta yhden tarvitsisin vielä huomenna”, Park totesi. ”Tänään oli helpompi pelata tuulessa, koska olosuhteet olivat eilen samanlaiset.”

Parkille tarjotaan nyt uran toista major-voittoa. Ensimmäinen tuli vuonna 2008 US Women’s Openissa. LPGA Tourilla hänellä on koossa neljä ykköstilaa, näistä jälkimmäisin on peräisin tämän vuoden helmikuulta.

Lizette Salas on tiukan paikan edessä, mutta uskoo vahvasti mahdollisuuksiinsa: ”Minun on pysyteltävä kärsivällisenä ja luotettava putteriini. Asiat täytyy pitää yksinkertaisina. En aio muuttaa pelisuunnitelmaani. En voi kontrolloida hänen (Parkin) tekemisiä, voin vain vaikuttaa omiin ajatuksiini ja rutiineihini”, hän mietti.

Angela Stanford, Karrie Webb, Karine Icher, Suzann Pettersen, Jessica Korda sekä Pornanong Phatlum jakavat kolmatta sijaa tilanteessa kuusi alle. Pettersenin lisäksi CarolineHedwall (-5) mahtuu muista pohjoismaalaisista Top 10:een.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje