19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista

19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Park pääsi kovaan joukkoon

Inbee Parkin rutiini ratkaisi pelin maailmanlistan ykkösen eduksi. Kuva: Getty Images

Inbee Parkista (-12) tuli sunnuntaina seitsemäs pelaaja, joka on pystynyt voittamaan vähintään kertaalleen kaikki naisten perinteiset major-turnaukset. Hän jätti Turnberryssä pelatussa Women’s British Openissa toiseksi sijoittuneen Jin Young Ko’n taakseen kolmen lyönnillä. Korealaisten hurjaa panosta täydensi So Yeon Ryu, joka jakoi Lydia Ko’n kanssa kolmannen sijan.

Päätöskierroksella Turnberryn kenttäennätystä (65) sivunneen Parkin ohella perinteisen Grand Slamin naisten golfissa ovat saavuttaneet Pat Bradley, Juli Inkster, Annika Sörenstam, Louise Suggs, Karrie Webb ja Mickey Wright. Park on voittanut kertaalleen myös Evian Mastersin (nyk. Evian Championship) vuonna 2012, mutta sillä ei ollut tuolloin LPGA Tourin hyväksymää major-statusta. Virallinen major-turnaus Evianista tuli kaudella 2013.

Park oli ennen neljättä kierrosta kolme lyöntiä kärjen takana, takaa-ajonsa hän käynnisti seitsemänneltä reiältä tehtyään neljä peräkkäistä birdietä. Seuraava täsmäisku tuli 14. reiällä, missä hän pyöräytti 7,5-metrisen birdieputin kupin perukoille. 16. reiän birdie vei Parkin ensimmäisen kerran ja lopullisesti turnauksen kärkipaikalle.

Kauden neljäs voitto toi Parkille lähes 300 000 punnan tienestit. Hän on saavuttanut kymmenvuotisen uransa aikana yhteensä 16 ykköstilaa.

”Tämä on jotain, mistä olen haaveillut koko urani ajan. On todella suuri helpotus, kun saavutin tavoitteeni tässä vaiheessa”, Park sanoi. ”Fiilis ei ollut erityisen hyvä ennen turnausta, mutta matkan varrella tapahtui paljon asioita. Voitto tuntuu ilmiömäiseltä.”

Park antoi ison tunnustuksen toiseksi sijoittuneen Jin Young Ko’n esityksestä.

”Hän on erittäin lahjakas tyttö, ja pisti minut lujille. Tunnen hänet hyvin, koska hän kuuluu kanssani samaan pelaajatalliin. Olin onnekas; hän olisi voinut pelata hieman paremmin, mutta golfin jumalat olivat nyt minun puolellani.”

Kisan puolivälissä paalulla ollut Norjan Suzann Pettersen (-7) joutui tyytymään viidenteen sijaan. Muista pohjoismaalaisista Anna Nordqvist (-5) oli seitsemäs. Toinen ruotsalainen, Euroopan Solheim Cup –joukkueen varakapteeni Maria McBride (-2) oli 12:s.

Kisan paras amatööri ja Smyth Salver -palkinnon voittaja Luna Sobron (-1) ylsi 13. sijalle. Mallorcalta kotoisin oleva 21-vuotias pelaaja opiskelee Madridin yliopistossa kauppatieteitä, ja tavoittelee paikkaa naisten European Tourille LETAS-kiertueen kautta. Sobron aikoo ryhtyä ammattilaiseksi vuoden lopulla.

Kisan molemmat suomalaispelaajat Minea Blomqvist-Kakko ja Ursula Wikström karsiutuivat 36 reiän jälkeen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje