[11][17]

[11][17]
Kilpagolf - Major

Park kuskin paikalle

Inbee Park ylisti puttipeliään Kraft Nabisco Championshipin toisella kierroksella. Kuva: All Over Press

Inbee Park (-7) siirtyi toisella kierroksella Kaliforniassa pelattavan Kraft Nabisco Championshipin johtoon. Korealainen oli vahvassa iskussa sisääntulon alussa tehden kolme peräkkäistä birdietä. Tuolloin kierrostaan kuusi alle ollut Park sortui seuraavalla reiällä bogiin, mutta se jäi päivän ainoaksi. Tuloksen 67 lyönyt pelaaja pitää kärkipaikkaa hallussaan lyönnin erolla Lizette Salasiin.

”Puttasin todella hyvin, erityisesti takaysillä”, Park sanoi. ”Tuuli kävi kovaksi kierroksen jälkipuolella, joten olen onnellinen tästä tuloksesta.”

Park jahtaa Rancho Miragessa toista major-voittoaan, ensimmäinen tuli vuonna 2008 US Women’s Openissa. Hän voitti helmikuussa Thaimaassa pelatun turnauksen yllättävien vaiheiden jälkeen. 17-vuotias Ariya Jutanugarn johti kisaa kahdella lyönnillä ennen viimeistä reikää, mutta jäi triplabogin myötä tylysti kakkoseksi.

”Haluan vain pysytellä hiljaa ja tehdä omaa työtäni. Jos tulee lisää voittoja, niin saan siitä varmasti lisää huomiota”, Park sanoi.

Salas on ainoa amerikkalainen kymmenen joukossa. Meksikolaisten siirtolaisten 23-vuotias tytär muistaa olleensa seuraamassa kisaa ensimmäisen kerran teini-ikäisenä: ”Katselin Lorena Ochoaa ja huusin hänelle espanjaksi ’Sinä pystyt siihen’. Nyt minä yritän pystyä samaan kentän puolella.”

Salas pääsi tutustumaan golfiin, kun hänen Azusa Greens Golf Coursella mekaanikkona toimiva isänsä järjesti tyttärensä kentän pron ohjaukseen. Isä-Salas oli tehnyt korjaustöitä valmentajalle ja maksuksi kävi tyttären kouluttaminen golfin harrastajaksi. Myöhemmin Lizette pelasi Etelä-Kalifornian yliopiston joukkueessa, jossa hän voitti useita merkittäviä titteleitä, kuten NCAA:n vuonna 2008.

Caroline Hedwall ja Giulia Sergas (-5) jakavat kolmatta sijaa kahden lyönnin päässä Parkista. Myös Hee Young Park, Pornanong Phatlum ja Jodi Ewart Shadoff mahtuvat viiden joukkoon. He ovat tilanteessa neljä alle.

Maailmanlistan ykkönen Stacy Lewis (par) on sijalla 28, myös 15-vuotias Lydia Ko (+2) ja vuotta nuorempi Angel Yin selvittivät tiensä jatkokierroksille.