[11][15]

[11][15]
Kilpagolf - Ladies European Tour

Park iski loppusuoralla

Inbee Park vietti palkintojenjakotilaisuutta patrioottisissa tunnelmissa. © Getty Images

Kaikki merkit viittasivat Evian Mastersin loppusuoralla kihelmöivään ratkaisuun, mutta Inbee Park oli toista mieltä. Hän päätti 66 lyönnin kierroksensa kolmen peräkkäiseen birdieen ja voitti huipputurnauksen kahdella lyönnillä ennen Karrie Webbiä ja Stacy Lewisiä. 397 068 euroa palkintorahaa tienanneen korealaisen lopputulos oli -17.

Kuudetta kertaa Evian-les Baines’sa pelannut Park sai vihdoinkin puttipelinsä toimimaan Evian Mastersin kentällä: ”Vietin viitenä edellisenä vuotena kovia aikoja näillä viheriöillä. Tänä vuonna griinit olivat huomattavasti nopeammat ja se sopi minulle”, hän sanoi.

Park tunsi suurta ylpeyttä, kun laskuvarjohyppääjä toi Korean lipun 18. griinille kesken palkintojen jaon: ”Olympialaisissa kaikki mitalistit saavat lipun harteilleen kilpailun jälkeen. Tänään saatoin tehdä samalla tavalla.”

Park oli 54 reiän jälkeen tasoissa Lewisin kanssa. Hän teki kolmosella bogin, mutta ulosmenon kolme birdietä veivät Parkin johtoon. Puolisen tusinaa pelaajaa oli vielä sisääntulon jälkipuolella ehdolla voittajaksi, mutta Parkin terävä isku lopussa oli muille liikaa.

Alusta alkaen kisaa johtanut Lewis sortui sunnuntaina huonoon puttityöskentelyyn, lisäksi hänen draiverinsa rikkoutui: ”Kävi ilmi, että pallo ei lentänyt ihan samalla tavalla kuin normaalisti. Lavassa oli murtuma, mutta ei lyönneissä ratkaisevasti eroa tavalliseen ollut.”

Natalie Gulbis oli Evian Mastersissa neljäs.  &copy Getty Images

Natalie Gulbis oli Evian Mastersissa neljäs. &copy Getty Images

”En saanut aluksi mitään aikaan, mutta viimeisillä rei’illä onnistuin tekemään kaksi birdietä ja yhden eaglen. Pääsin jo koputtamaan ovea, mutta joskus hoidan tämän loppuun saakka”, Lewis sanoi.

Kisan suurin yllättäjä, 17-vuotias Hyo-Joo Kim osoitti poikkeuksellisen kypsiä otteita. Hän pelasi kanssaan neljättä sijaa jakaneen Natalie Gulbsin kanssa ainoana jokaisen kierroksen alle 70 lyönnillä. Amatööristatuksestaan johtuen Kim ei saanut sentin pyörylää 123 504 euron palkintosummasta. Lokakuussa ammattilaiseksi siirtyvän korealaisen perässä riittää silti sponsoriksi haluavia yrityksiä. Kimin ja Gulbisin lisäksi ensimmäinen mannerkiinalainen major-voittaja Shanshan Feng päätyi tulokseen -14.

Kimin caddiena Ranskassa toimi Gordon Rowan, joka kantaa tavallisesti LET-kiertueella pelaavan Lucie Andrén bägiä.

”Hän on niin vaikuttava; niin rauhallinen ja vain yksi asia mielessään: voittaminen. Oli etuoikeus olla osana tätä, sillä hänestä tulee iso tähti”, Rowan sanoi.

Anna Nordqvist (-12) oli kisan parhaana eurooppalaisena seitsemäs.

Evian Masters saa ensi vuonna virallisesti major-turnauksen arvon, sillä kisa liitetään kaudella 2013 myös LPGA Tourin kalenteriin. LET on hyväksynyt turnauksen majoriksi jo vuonna 1998. Kauden viidennen majorin virallinen nimi on tästä eteenpäin The Evian.