Challenge Tour - Kilpagolf

Tuplabogit veivät Kakolta ilmaa pihalle: ”Turha tässä on sen enempää mököttää”

Putti ja chippi ovat ensi viikolla Roope Kakon harjoittelun pääteemoja. Kuva: Getty Images

Roope Kakko koki Durbanin Challenge Tour -kilpailussa myös paljon onnistumisia.

Roope Kakko (-8) pelasi Etelä-Afrikan Durbanissa viikonvaihteessa käydyn CT-turnauksen viimeisellä kierroksella tuloksen 73, ja päätyi jaetulle 48. sijalle.

Sijalta T24 neljänteen päivään lähtenyt Kakko latoi lauantaina tauluun kisan parhaan tuloksensa (67), mutta ei onnistunut pitämään sunnuntaina samanlaista tahtia yllä. Hän teki Durban Country Clubin kentällä neljä birdieä, yhden bogin ja kaksi tuplabogia.

”Tänään oli vaikeampi päivä kentällä, en oikein saanut mitään aikaan. Olen saanut tähän mennessä kortit pidettyä suht siisteinä, mutta tänään tuli pari tuplaa. Ne kyllä veivät aika paljon ilmaa pihalle”, Kakko harmitteli.

Vaikka päätöspäivän esitys ei vastannut Kakon toiveita, näki hän viikossa paljon positiivistakin.

”Viikossa oli paljon hyvää, ilman muuta. Kyllä saa kuitenkin paljon parantaa tekemistä viheriöillä ja niiden ympärillä, jos mielii parempia sijoituksia napsia. Aika paljon on tullut tukkaan sillä sektorilla.”

”Turha tässä on sen enempää mököttää. Siellä oli paljon juttuja missä onnistuin. Täytyy vaan sitkeästi tehdä hommia, ja ensi viikolla putata ja chipata paremmin.”

Nousu top 10:een olisi vaatinut Kakolta päätöspäivänä lauantain kaltaisen onnistumisen. Kärkitaisteluun hänellä ei ollut missään vaiheessa näkymiä. Eroa ylivoimaisen voiton vieneeseen JC Ritchieen kertyi 18 lyöntiä.

Viime viikolla kauden ensimmäisessä turnauksessaan Kakko koki karsiutumisen. Durbanin kisassa ei ollut muita suomalaisia.

Jonsson Workwear Openia alusta asti johtanut JC Ritchie (-26) jätti toiseksi sijoittuneen Belgian Christopher Mivisin kuuden lyönnin päähän. Challenge Tourin 54 reiän ennätyksen (-25) tehneen eteläafrikkalaisen johto ehti huveta kymmenestä lyönnistä kahteen, kunnes hän iski lopussa kaksi birdieä Mivisin kahta bogia vastaan.

Islannin Haraldur Magnus (-19) toi kolmannella sijallaan kärkitrioon lisää eurooppalaista väriä.

Ritchie ehti pelata kilpailussa 58 reikää ennen kuin teki ensimmäisen boginsa neljännen kierroksen viidennellä reiällä. Hän oli kiinni myös Challenge Tourin kaikkien aikojen kovimmassa 72 reiän tuloksessa, mutta sunnuntaina kaasujalka ei ollut yhtä raskas kuin aiempina päivinä. Ennätys olisi vaatinut 71 lyönnin kierroksen pelanneelta Ritchieltä neljä lyöntiä parempaa tulosta.

Ritchie teki kahden kentän kilpailussa hole in onen ja Mount Edgecombe Country Clubin kenttäennätyksen, 61. Näitä hän juhlisti torstaina, 28-vuotissyntymäpäivänään.

Hurjassa vireessä oleva Ritchie voitti myös viime viikolla pelatun Kapkaupungin turnauksen, ja Mivis oli kakkonen. Tuolloin kaksikon välistä eroa oli vain yksi lyönti. Ritchie oli Bain’s Whisky Cape Town Openin paras myös vuonna 2021.

Vaikka Challenge Tourin kautta on pelattu vasta kolme turnausta, alkaa DP World Tourin kortti olla Ritchien hyppysissä. Road to Mallorca -rankingin 20 parasta nousee kaudeksi 2023 ”sarjaporrasta” ylemmäs.

Kauden seitsemän ensimmäistä kilpailua kuuluvat myös Etelä-Afrikan Sunshine Tourin ohjelmaan. Ensi viikolla Bloemfonteinissa pelattavassa Mangaung Openissa ovat suomalaisista Kakon ohella mukana Matias Honkala ja Lauri Ruuska.