Dubaissa näyttävien lyöntien päivä − Korhonen kaipaili lisää luottoa puttaamiseen - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Dubaissa näyttävien lyöntien päivä − Korhonen kaipaili lisää luottoa puttaamiseen

Mikko Korhonen on 18 reiän jälkeen yhdeksän lyöntiä kärjen takana. Top 10:een on matkaa kolme lyöntiä. Kuva: Getty Images

Kilpailun kärkeen kiilannut Mike Lorenzo-Vera oli heti avauskierroksella ennätystahdissa.

Ainoana suomalaispelaajana golfin Euroopan kiertueen kauden 2019 päättävässä Dubain finaalissa mukana oleva Mikko Korhonen käynnisti kilpailunsa torstaina 72 (par) lyönnin kierroksella. Sillä heltiää heltiää 50 pelaajan loppuhuipennuksessa jaettu 31. sija.

”Ihan hyvä avauskierros, onhan tämä tiukka kenttä. Jonkin verran tuuli tänään, joten aika haastavaa oli. Alussa tekeminen oli hieman epävarmaa, mutta loppua kohti pystyin parantamaan”, Korhonen sanoi.

Korhonen teki kierroksella kolme bogia ja kolme birdieä. Lyömiseensä suomalainen oli kohtalaisen tyytyväinen, mutta viheriötyöskentelyssä hän näki parantamisen varaa.

”Puttaamiseen tarvitaan lisää luottoa, ihan en vielä nähnyt puttilinjoja. Viheriöin grainin (ruohon kasvusuunta vaikuttaa pallon käyttäytymiseen putattaessa) lukemisessa on jonkin verran haasteita, onneksi caddieni Nick (Mumford) osaa lukea tätä ruohoa aika hyvin.”

Kilpailua johtaa avauspäivän jälkeen Ranskan Mike Lorenzo-Vera, joka käynnisti kilpailun hurjalla kierrostuloksella 63 (-9). Kyseessä on paras koskaan DP World Tour Championship -kilpailun avauskierroksella Jumeirah Golf Estatesin kentällä kirjattu tulos.

Päivän ja yhdestä koko vuoden upeimmasta yksittäisestä suorituksesta vastasi loistokautta pelaava Rory McIlroy, jonka kakkoslyönti kentän 18. reiällä (par 5) oli silmiä hivelevä suoritus. Hän iski pallonsa puukolmosellaan 262 metrin etäisyydeltä 1,5 metrin päähän lipusta, ja teki varman eaglen.

”Ehkä paras lyönti, johon olen pystynyt koko vuoden aikana. Lyön yleensä noin 255 metriä puukolmosella. Siinä oltiin jo vähän rajoilla, mutta tiesin heti osuman jälkeen, että lyönti on täydellinen”, McIlroy sanoi.

Upea lopetus sinetöi McIlroyn tulokseksi 64, jolla hän on yksin kilpailun kakkosena.

Lorenzo-Veran kanssa perjantain kärkiryhmässä pelaava McIlroy on voittanut Dubain finaalikisan kahdesti, viimeksi neljä vuotta sitten. Mikäli McIlroy nousisi sunnuntaina kukoksi tunkiolle, sivuaisi hän kalenterivuoden voittoennätystään viidellä ykköstilalla.

Jon Rahm (66) on kisassa kolmantena ja viikko sitten Etelä-Afrikassa Tommy Fleetwoodin kanssa voitosta uusinut Ruotsin Marcus Kinhult (68) löytyy parhaana pohjoismaalaisena jaetulta kuudennelta sijalta.

Liiemmin McIroyn hienolle lyönnille ei kalvennut neljättä sijaa jakava Fleetwood (67), joka jatkoi Nedbank Golf Challenge -kilpailusta alkanutta eagle-hurjasteluaan. Sun Cityn kisassa kolme eaglea päätöspäivänä tehnyt englantilainen laittoi tällä kerta tuulemaan heti ensimmäisellä reiällä, jolla hän löi pallonsa 140 metristä kupin perukoille.

Hän teki yhdeksän seuraavan reiän jaksossa myös neljä birdieä, mutta loppu (yksi birdie ja kaksi bogia) ei ollut yhtä lennokas.

Sun Cityn kisan voitto avasi Fleetwoodille mahdollisuuden Race to Dubain voittoon. Se vaatii häneltä Dubaissa vähintään kakkostilaa. Muita kauden mittaisen kilpailun voittajakandidaatteja ovat Bernd Wiesberger, Jon Rahm, Shane Lowry sekä Matthew Fitzpatrick.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje