Paikka iskeä − ET:n suomalaisnelikon kausi käyntiin kahdella Rolex-sarjan huippukisalla - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Paikka iskeä − ET:n suomalaisnelikon kausi käyntiin kahdella Rolex-sarjan huippukisalla

Koronan sairastaneella Tapio Pulkkasella oli vaikeuksia päästä Arabiemiraattehin. Kuva: Getty Images

Abu Dhabi HSBC Championshipiä tähdittävät viime kauden ranking-ykkönen Collin Morikawa sekä valtaosa Euroopan syksyisestä Ryder Cup -joukkueesta.

DP World Tourin eli entiseltä nimeltään European Tourin kausi 2022 pääsee tällä viikolla kunnolla vauhtiin, kun ohjelmassa on ensimmäinen joulutauon jälkeen pelattava turnaus, Abu Dhabi HSBC Championship. Suomen koko ET-nelikko avaa myös kilpailussa kautensa.

ET:n (käytämme edelleen vanhaa lyhennettä uutisissamme) Rolex-sarjaan kuuluva kilpailu on pelattu aloitusvuodestaan 2006 lähtien Abu Dhabi Golf Clubin kentällä. Tänä vuonna kisa-areenaksi on kuitenkin valikoitunut Kyle Phillipsin suunnittelema Yas Links.

Viime kauden paras suomalainen Race to Dubai -listalla oli 53:nneksi sijoittunut Tapio Pulkkanen, joka pääsi ainoana mukaan finaaliturnaukseen. Mikko Korhonen oli rankingin 56:s, Kalle Samooja 73:s ja Sami Välimäki 159:s.

Pulkkasen tauko ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Hän sairasti flunssan, jonka jälkeen sai joulun aikoihin vielä koronatartunnan. Tämän vuoksi harjoittelu jäi golfin ja fysiikan osalta vähiin.

”Hankaluuksia oli päästä Emiraatteihin, koska matkustukseen tarvittiin negatiivinen pcr-testi. Nyt olen saanut neljä päivää treenattua”, Titleistin uuden SM9-wedget käyttöönsä ottanut Pulkkanen sanoi.

Mattila sivussa

Myös caddie Riku Mattilalla on ollut korona, ja hän ei päässyt lähtemään Abu Dhabiin, koska testi näytti edelleen positiivista – siitäkin huolimatta, että sairastumisesta on kulunut jo varsin pitkä aika.

Se tarkoittaa sitä, että Pulkkanen lähtee tällä viikolla kentälle toisen kerran ET-urallaan ilman sata turnausta bägiään pääkiertueella kantanutta Mattilaa.

Yas Linksiä Pulkkanen pitää yhtenä hienommista pelaamistaan kentistä.

”Tämä on melko tuulinen paikka, ja se näyttelee isoa roolia kisassa. Griinit ovat tosi muodokkaat ja liukkaat. Puttaaminen kaiken kaikkiaan on tällä viikolla suuressa arvossa.”

Hyvä menestys Abu Dhabissa ja ensi viikolla Dubaissa pelattavassa toisessa Rolex-sarjan kilpailussa tekisi suomalaisille terää ja antaisi mainion lähtölaukauksen kauteen. Onnistuminen olisi omiaan antamaan myös työrauhaa korttinsa suhteen katkolla oleville pelaajille. Kaikilla suomalaisilla on hallussaan vahva kortti, joskin heistä vain viimeisimmällä ET-voittajalla Sami Välimäellä on taskussaan pelioikeus myös kaudeksi 2023.

Turnaukset kuuluvat, jos majoreita ja kauden finaalikisaa ei huomioida, kauden rahakkaimpiin. Jaossa on reilut seitsemän miljoonaa euroa, josta voittajan osuus on hieman yli miljoona euroa. Pitkälti toistakymmentä pelaajaa kuittaa kahdessa ensimmäisessä kilpailussa kuusinumeroisen summan palkintorahaa. Lisäksi kummassakin on pöydällä 8000 Race to Dubai -ranking-pistettä.

Abu Dhabin kilpailun nimilista on vahva. Menestystä tavoittelevat muun muassa Tyrrell Hatton, Rory McIlroy, Collin Morikawa ja Adam Scott. Kuva: Getty Images

Torstaina käynnistyvän Abu Dhabi HSBC Championshipin osallistujaluettelo on totutun nimekäs. Mukana ovat muun muassa ET:n rankingin viime kauden ykkönen, kaksinkertainen major-voittaja Collin Morikawa sekä maailmanlistan seiska Viktor Hovland.

Hovlandin ohella Euroopan edellisestä Ryder Cup -joukkueen miehistöstä kilpailussa pelaavat Rory McIlroy, Tommy Fleetwood, Lee Westwood, Shane Lowry, Ian Poulter, Bernd Wiesberger ja Tyrrell Hatton, joka puolustaa turnauksen voittoa.

Toki Abu Dhabissa ollaan kaukana autenttisista links-olosuhteista.

Hatton oli vuosi sitten kanssaan päätöspäivän kärkiryhmässä pelannutta McIlroyta lyönnin perässä, mutta tämä ei pysynyt sunnuntain parasta antia tarjoilleen englantilaisen kyydissä. Toiseksi kiilannut Jason Scrivener jäi lopulta neljän lyönnin päähän Hattonista.

Mikko Korhonen oli parhaana suomalaisena 15:s. Jatkokierroksille ylsi myös 41. sijan jakanut Tapio Pulkkanen.

Tällä kertaa kilpaillaan uudella kentällä, ja links-tyyppisen näyttämön olettaisi sopivan Britteinsaarilta kotoisin oleville pelaajille. Toki Abu Dhabissa ollaan kaukana autenttisista links-olosuhteista.

ET pysyttelee myös kolmen seuraavan kilpailun ajan Lähi-idän ja Intian suunnalla. Maaliskuussa kiertue suuntaa Keniaan ja Etelä-Afrikkaan, jossa suomalaisia tuskin nähdään. Tämän jälkeen vuorossa ovat Yhdysvalloissa pelattavat alkukevään kohokohdat, WGC-Match Play ja Masters Tournament.

Ennen Eurooppaan rantautumistaan ET palaa jälleen kolmen turnauksen ajaksi Aasiaan. Näistä jälkimmäisestä, Volvo China Openista, Mikko Korhosella on hyviä muistoja otettuaan kahdesta ET-voitostaan tuoreimman Genzon Golf Clubilla vajaat kolme vuotta sitten.

Kauden ensimmäinen kiertueen kotimantereella pelattava kilpailu, British Masters käydään toukokuun alussa Belfryn kuuluisalla kentällä Englannissa Birminghamin seudulla.

Kausi alkoi 2022 alkoi marraskuun lopulla Johannesburgissa pelatulla Joburg Openilla. Etelä-Afrikassa oli tarkoitus pelata peräkkäisinä viikkoina kaksi muutakin turnausta, mutta maasta leviämään lähtenyt koronaviruksen omikron-muunnos pudotti nämä kilpailut ET:n ohjelmasta. Joburg Openin voittanut isäntämaan Thriston Lawrence on luonnollisesti myös pistelistan kärjessä.

Suomalaisten lähtöajat Abu Dhabin turnauksen ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

06.10 Justin Harding RSA-Wu Ashun CHN-Sami Välimäki
06.30 James Morrison ENG-Mikko Korhonen-Thomas Detry BEL
06.40 Steven Brown ENG-Ricardo Gouveia POR-Tapio Pulkkanen
11.05 Ahmad Skaik UAE-Kalle Samooja-Ross Fisher ENG

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)