Pace vahvassa vedossa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Pace vahvassa vedossa

Lee-Anne Pace on juuri nyt kuumaa valuuttaa naisten huippugolfissa. Kuva: Getty Images

Etelä-Afrikan Lee-Anne Pace (-16) voitti sateen lyhentämän LPGA-kiertueen turnauksen varhain maanantaina Suomen aikaa. Kun kärkiryhmällä oli sunnuntaina viisi reikää pelaamatta, kilpailu jouduttiin keskeyttämään pimeyden vuoksi. Lopulta Pace venytti kisassa kolmen lyönnin voittoon ennen Saksan Caroline Massonia. Molemmat pelasivat Blue Bay LPGA –turnauksen kolmannella kierroksella tuloksen 67.

Pace on yltynyt kovaan syysvireeseen, sillä voitti toissa viikolla kotimaassaan pelatun South African Women’s Openin. Tämä oli hänelle yhdeksäs ykköstila naisten Euroopan kiertueella.

”En usko tätä todeksi. Etenen aina lyönti kerrallaan, ja olen vielä täysin siinä hetkessä. Tavoitteeni on ollut tehdä jotain merkittävää kentällä tai sen ulkopuolella. Tämä käy siitä”, ensimmäisen kerran LPGA Tourilla voittanut Pace sanoi.

”Pelasin koko ajan paremmin loppua kohden, kuten viime viikolla. Löin viimeisillä rei’illä muutaman loistavan rautalyönnin. Se oli tarpeen, kun huomasin Carolinen (Masson) tekevän nousua. Viimeisen reiän birdie oli mukava bonus.”

Masson päätti urakkansa Hainanin saarella Kiinassa kolmeen peräkkäiseen birdieen.

Michelle Wie ja Jessica Korda (-11) jakoivat kolmatta sijaa. Wie sijoittui viikko sitten Koreassa pelatussa kisassa viidenneksi. Tämä oli hänen ensimmäinen kisansa sitten Evian Championshipin, jossa hän joutui keskeyttämään käsivamman vuoksi.

Anna Nordqvist (-4) oli parhaana pohjoismaalaisena 23:s.

Kisa päätettiin lyhentää perjantaina 54 reiän pituiseksi, kun sateet piiskasivat kenttää huolella. Päätöspäivänä sade keskeytti pelitapahtumat lähes neljäksi tunniksi. Myös maanantain aloitus siirtyi samasta syystä.

”Herättyäni kuulin, kuinka ulkona sataa. Arvasin, että peli siirtyy jälleen, joten nautin pitkän aamiaisen ja join paljon kahvia”, Pace sanoi. ”Olin aamulla väsynyt, mutta oloni oli luottavainen. Tiesin lyöntivireeni, ja sen että olen päättänyt kisoja menestyksekkäästi ennenkin.”

LPGA Tour jatkuu alkaneella viikolla Taiwanissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje