Päättääkö Hearn kanadalaisten pitkän piinan? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Päättääkö Hearn kanadalaisten pitkän piinan?

David Hearnilla riittää sunnuntaina kannustusta Glen Abbey -kentän lehtereiltä. Kuva: Getty Images

David Hearnilla (-15) on sunnuntaina hyvä tilaisuus voittaa Canadian Open ensimmäisenä kanadalaisena 61 vuoteen. Tehtävä ei ole kuitenkaan helppo, sillä kahden lyönnin päässä väijyy kaksi maailmantähteä, Bubba Watson ja Jason Day.

”Tämä on jotain, mistä olen unelmoinut”, kolmannella kierroksella tuloksen 68 pelannut Hearn sanoi. ”Minusta tuntuu, että olen valmis tarttumaan haasteeseen.”

Englannissa syntynyt Pat Fletcher on viimeisin kanadalainen voittaja maan avoimessa mestaruusturnauksessa. Tämä tapahtui Vancouverissa vuonna 1954. Carl Keffer on puolestaan ainoa kanadalaissyntyinen Canadian Openin voittaja (1909 ja 1914).

Hearn ja Watson pelaavat finaalikierroksen viimeisessä ryhmässä. Ensin mainittu näkee itsensä altavastaajana.

”Toivottavasti teen monta birdietä, ja David voittaa Goljatin”, Hearn sanoi.

Watson kutsui itseään ”puolikanadalaisesksi”, sillä hänen vaimonsa on kotoisin Kanadasta.

”Todellisuudessa, me emme ajattele, mistä joku on lähtöisin. Ainoa, mikä kiinnostaa, on se että parin lyönnin päässä on yksi kaveri. Itselläni on täällä pari perheenjäsentä, he kannustavat minua huomenna.”

Hearn on ensimmäinen kanukki, joka johtaa kotimaansa avoimia 54 reiän jälkeen sitten Mike Weirin vuonna 2004. Vastikään kilpakentiltä toistaiseksi vetäytynyt Weir hävisi tuolloin voiton uusinnassa Vijay Singhille.

Neljänneksi Open Championshipissä sijoittunut Day ei pistäisi pahakseen, jos kanadalainen voittaisi turnauksen.

”Olisi tietysti hienoa nähdä kanadalaisen voittavan, mutta aion tehdä parhaani pilatakseni tämän skenaarion. Me kaikki olemme täällä sen vuoksi että voittaisimme golfturnauksen”, Day sanoi.

Michael Putnam ja Brooks Koepka (-12) jakavat neljättä sijaa. -11-tilanteessa ovat kaksinkertainen voittaja Jim Furyk, Camilo Villegas, Emiliano Grillo ja Johnson Wagner.

Ensimmäistä ammattilaisturnaustaan pelaava Ollie Schniederjans (-10) on sijalla 11. Hän ylsi hienosti 12:nneksi maanantaina päättynessä Openissa.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje