20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Päätöspäivänä piristynyt Samooja: ”Tänään oli mies huomattavasti paremmalla jalalla liikkeellä”

Viikkoa henkisesti ja fyysisesti raskaaksi kuvaillut Kalle Samooja kertoi kaipailevansa pitkän pelin harjoitusta. Kuva: Getty Images

Erik van Rooyen otti ensimmäisen voittonsa Ruotsin ET-kilpailussa.

Kalle Samooja sai käännettyä kahden vaikean kierroksen jälkeen kurssia Göteborgissa päättyneessä Euroopan kiertueen turnauksessa. Tulos 67 nosti hänet kilpailussa jaetulle 47. tilalle.

Lauantaina kymmeniä sijoja pudonnut Samooja aloitti päätöskierroksen vahvasti tehtyään neljän ensimmäisen reiän jaksossa kolme birdieä. Toisella kenttäpuoliskolla parista poikenneet tulokset olivat 12. reiän birdie ja 16. reiän bogey, ja päivän saaliina oli parasta henkilökohtaista kierrosta sivunnut tulos.

”Tänään oli mies huomattavasti paremmalla jalalla liikkeellä. Peli oli jo lähempänä ensimmäisen päivän tasoa”, reilun 7000 euron ansiot kuitannut Samooja kertoi tiedotteessa.

Eroa Scandinavian Invitation -kilpailun voittaneeseen Erik van Rooyeniin kertyi 13 lyöntiä. Top 10 -sijoitus olisi vaatinut kuusi lyöntiä paremman tuloksen.

”Peli ei oikein kulkenut keskimmäisillä kierroksilla. Se vaati henkisesti paljon. Kokonaisuudessaan viikko oli henkisesti ja fyysisesti raskas.”

Itse pelistä löytyi niin ilon aiheita kuin parannettavaakin.

”Positiivista oli se, että lähipeli terävöityi tällä viikolla. Paljon pelinomaisia toistoja. Pitkään peliin tarvitaan vähän treeniä, niin olen pelillisesti taas sillä tasolla missä pitää.”

Voiton Hills Golf & Sports Clubin kentällä pelatussa turnauksessa ottaneen Erik van Rooyenin, 29, täysosuma ehti jo hetken aikaa roikkua ilmassa. Eteläafrikkalaisen pelissä on ollut useasti voittoon vaadittavia elementtejä, mutta henkinen kypsyys ei ole ollut riittävällä tasolla.

”Tämä tuntuu liian hyvältä, tunnetta on vaikea kuvailla. Puttasin koko päivän hyvin, ja tuntui mahtavalta, kun voittoputti upposi”, van Rooyen sanoi.

Eniten birdiejä Eurooopan kiertueella viime ja tämän kauden aikana tehnyt Van Rooyen (-19) ei päässyt sunnuntaina helpolla, sillä hänen oli upotettava 18. reiällä lähes viisimetrinen birdie-putti jättääkseen Englannin Matthew Fitzpatrickin lyönnin päähän.

”En missannut ainuttakaan lyöntiä. Harmillista sanoa, mutta minulla ei ollut yhtään onnea”, kolmannen kerran tällä kaudella toiseksi sijoittunut Fitzpatrick totesi.

Tapio Pulkkasen kovimpiin kilpakumppaneihin Challenge Tourilla pari vuotta sitten kuulunut van Rooyen on koonnut lyhyellä ET-urallaan jo 12 top 10 -sijoitusta, näistä kolmasosa on top 2 -sijoituksia. Hänet valittiin viime kaudella parhaaksi haastajakiertueelta tulleeksi tulokaspelaajaksi.

Ruotsalaiset odottivat kotikulmillaan pelanneelta Henrik Stensonilta isoa menestystä, kun hän tehtaili etuysillä ET-uransa ensimmäisen hole-in-onen ohella kaksi birdieä. Jatkossa jalka nousi kaasulta, ja kolmannen sijan Etelä-Afrikan Dean Burmesterin kanssa jakanut Stensonin teki kierroksensa lopussa vielä yhden bogeyn ja birdien.

Sinikeltaisista myös Sebastian Söderberg (-13/T5) ja Joakim Lagergren (-12/T10) mahtuivat kärkikymmenikköön.

Euroopan kiertueen turnauksen jatkuvat ensi viikolla Sveitsissä. Crans Montanassa pelattavaan European Mastersiin osallistuu Suomen koko ET-nelikko.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje