8.–15.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Draivillaan 17-kertaista LPGA-voittajaa pelotellut Norén taistelee majorin kenraalissa isosta potista

Ruotsissa toivotaan hartaasti Alex Norénin voittoa Byron Nelsonin nimikkokilpailussa. Kuva:: Getty Images

Päästääkö Alex Norén lamassa olevat ruotsalaiset sunnuntaina piinaavasta ahdingosta?

Ruotsalaiset European Tour- ja PGA Tour -pelaajat ovat ajautuneet pääkiertueilla epätavalliseen tilanteeseen. Yleensä joku tasokkaasta joukosta on joka vuosi pystynyt kampeamaan jostain kilpailusta voiton, mutta viime kaudella vuodesta 1988 jatkunut voittoputki tuli päätökseensä.

Kysymys ei ole pelkästään voitoista, sillä länsinaapurin pelaajia riivaa todellinen lama. Sitä voi tulkita myös maailmanlistalta, jonka top-satasesta viimeinenkin sinikeltainen putosi aiemmin tällä kaudella ensimmäisen kerran sitten perustamisvuotensa 1986.

Neuvot ovat olleet vähissä, kun ruotsalaisille ei ole enää tahtonut löytyä paikkoja edes turnausten kärkikymmenikköön, mutta eräs yksinäinen soturi yrittää tuoda Texasissa meneillään olevassa PGA Tourin kilpailussa valoa tunnelin päähän.

Alex Norén (-17) lähtee AT&T Byron Nelson -kilpailun finaalikierrokselle jaetulta kolmannelta sijalta, kolmen lyönnin päässä kärjessä jatkavasta Sam Burnsista (-20).

Norén, 38, oli kisan puolivälissä yhden sijan korkeammalla, mutta joutui antamaan lauantaina hieman periksi lyötyään 65 ja 64 lyönnin kierrosten seuraksi tuloksen 70. Hän harmitteli missattuja väyläosumia, ja muistutti että ” mahdollisuudet tällä kentällä avautuvat toisenlaisiksi suorilla draiveilla”.

Charl Schwartzelin, Matt Kucharin ja Jordan Spiethin kanssa samalla sijalla oleva Norén saa päätöskierrokselle seuraa kahdesta edellisestä kello 8.50 paikallista aikaa olevassa lähdössä. Startit on asetettu aamuseitsemästä alkaen kahdelle tiille, koska McKinneyn seudulle on luvattu myöhemmin sunnuntaina huonoa säätä.

Maailmanlistalla parhaana ruotsalaisena sijalla 102 olevalla Norénilla on TPC Craig Ranch -kentällä paljon pelissä, sillä hän ei ole voittanut urallaan yhtään kilpailua nykyisellä työmaallaan PGA Tourilla. Euroopan kiertueelta tukholmalaislähtöinen pelaaja on haalinut kymmenen voittoa.

Euroopan edellisessä ja voittoisassa Ryder Cup -joukkueessa pelanneen Norénin kauden paras sijoitus on peräisin kolmisen kuukautta sitten käydystä Genesis Invitationalista, missä hän oli 12:s. Edellisen kerran top 10:een hän sijoittui viime vuoden elokuussa oltuaan kiertueen finaalisarjaan kuuluvassa Northern Trust -kilpailussa kahdeksas.

Ensi viikon PGA Championshipissä mukana oleva Norén oli aiheuttaa AT&T Byron Nelsonissa lauantain kierroksella kiperän tilanteen, kun hänen draivinsa putosi raffissa seisseen, CBS-kanavalla työskentelevän Dottie Pepperin jalkojen juureen.

LPGA-kiertueella 17 kertaa voittanut Pepper on CBS:n kentällä kävelevä asiantuntija ja toimittaja, joka saavutti vuonna 2004 päättyneellä peliurallaan kaksi major-titteliä.

Lue seuraavaksi: Missä mättää, Ruotsi? – viimeinenkin länsinaapuri putosi maailmanlistan top 100:sta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje