26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Pääkiertueiden maailmankartat – ET levittäytynyt laajimmalle, Etelä-Amerikassa ei pelata kisaakaan

Vihreällä merkatuissa maissa pelataan European Tourin, Ladies European Tourin, PGA Tourin tai LPGA Tourin osakilpailu, monissa maissa useitakin.

Neljän pääkiertueen aluekartoista käy ilmi, että golf on hyvin kansainvälinen peli.

Ilmastolliset olosuhteet ja kaupalliset ulottuvuudet ovat laajentaneet Euroopan ja Yhdysvaltojen pääkiertueiden toimintaympäristöjä jatkuvasti kansainvälisemmiksi. Erityisesti miesten European Tourista on tullut maailmankiertue, jonka osakilpailusta yli puolet pelataan muualla kuin Euroopassa. Kaikkiaan ET-kisoja pelataan 31 eri maassa ja viidessä eri maanosassa.

Aasiassa pelataan kaikkien neljän pääkiertueen, European Tourin, Ladies European Tourin, PGA Tourin ja LPGA Tourin, osakilpailuja. PGA Touria lukuun ottamatta kiertueet käyvät myös Australiassa.

Kotikutoisin kiertueista on Yhdysvaltain PGA Tour, joka vierailee tällä kaudella Pohjois-Amerikan ja Karibian alueen lisäksi ainoastaan Aasiassa (Kiina, Korea ja Malesia) sekä The Openin major-turnauksen aikaan Pohjois-Irlannissa. PGA Tour on kuitenkin laajentanut viime vuosina vaikutusvaltaansa Yhdysvaltojen ulkopuolelle, ja kiertueen tiedetään tehneen tunnusteluja myös Euroopassa.

Euroopan, Pohjois-Amerikan, Aasian ja Australian lisäksi kiertueiden osakilpailuja pelataan myös kolmessa neljässä Afrikan maassa: Marokossa, Etelä-Afrikassa, Keniassa ja Mauritiukselle. Etelä-Amerikka on maanosista ainoa, jossa ei pelata yhtään neljän pääkiertueen osakilpailua.

Laadimme Mapchart-palvelun avulla kiertueiden maailmankartat, jotka havainnollistavat kiertueiden aluepolitiikkaa. Kartat perustuvat tämänhetkisiin kilpailukalentereihin, joihin voi tulla kauden mittaan vielä muutoksia. Kartat auki klikkaamalla niitä voi tarkastella suurempina.

European Tour

PGA Tour

PGA Tour, osavaltiokohtaisesti Yhdysvalloissa

Ladies European Tour

LPGA Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje