23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Oppaana Paul Casey, illallisseurana Tigerin caddie – Masters oli Mikael Backille unohtumaton kokemus

Tiger Woodsia seurasivat Mastersissa valtavat yleisömassat. Kuva Getty Images

Suomalaisyritys Birdietimen perustaja pääsi nauttimaan Mastersista kaikilla mausteilla.

Monimuotoista golfopetusta tarjoavan suomalaisen Birdietime-golfpalvelun toimitusjohtaja Mikael Back oli kaverinsa kanssa viime viikolla todistamassa Tiger Woodsin paluuta major-voittajaksi aitiopaikalla Augusta National Golf Clubilla. Hän oli seuraamassa Mastersia paikan päällä ja näki Woodin voittoputin uppoavan lähes eturivin paikoilta päätösgriinin vierestä.

Back sai Masters-viikonlopun aikana hyvän käsityksen siitä, miltä varsinkin Yhdysvalloissa melkoiseksi yltyvä Tiger-mania paikalla koettuna näyttää ja tuntuu.

”Muut pelaajat jäivät yleisön suosiossa ihan jalkoihin. Eikä Tigerin suosio tästä ainakaan laannu. Veikkaan, että hänen ryhmänsä seuraaminen voi olla jatkossakin aika vaikeaa”, Back sanoo.

”Se oli golfkokemuksistani jopa kovempi kuin viime kerran Ryder Cup.”

Ensimmäistä kertaa Mastersia katsomassa ollut Back sai opastetun ensikosketuksen majoriin ja Augustan tunnelmaan jo tiistaina, eikä oppaana ollut ihan kuka tahansa. Back saapui klubille maineikasta Magnolia Lanea pitkin samalla autolla vain pari viikkoa aiemmin PGA Tourilla voittaneen Paul Caseyn seurassa.

Sijoittajaksi suomalaisyritykseen lähtenyt Casey esitteli Backille Mastersia ja taustaorganisaatiota, ja Caseyn seurassa Back pääsi käymään myös klubitalolla ja caddien talossa.

”Olen katsonut 30 vuotta golfia ja Mastersia televisiosta ja nyt olin yhtäkkiä kuin backstagella. Se oli golfkokemuksistani jopa kovempi kuin viime kerran Ryder Cup”, Back kuvailee.

Back ja Casey olivat olleet kisan alla yhdessä Arizonassa kuvaamassa Caseyn omia opetusvideoita Birdietime-palveluun.

Itse kisaa Back pääsi seuraamaan viikonlopun kierroksilla. Lauantaina hän käveli kentällä kaksi kokonaista kierrosta muun muassa Henrik Stensonin ja Adam Scottin peliryhmien otteita seuraten.

”Oli hienoa nähdä sekin, kun lapset olivat vastaanottamassa Tigeria. Se oli koskettava kokemus.”

Herätys Mastersin päätöspäivään oli aikainen, ja Back oli Augustan porttien takana jonossa jo ennen puoli seitsemää. Jonon ensimmäiset olivat tulleet paikalle puoli kahdelta yöltä.

Kun Augustan portit kello seitsemän avattiin, suunnitelma oli selvä.

”Mastersissahan ei saa juosta, joten ”kävelimme reippaasti”, ja veimme tuolit 18. griinin luokse”, Back kertoo.

Mastersin etikettiin kuuluu, että katsomoalueilta voi varata omalla tuolillaan paikan, mutta tuolille ei tarvitse jämähtää koko päiväksi paikkansa menettämisen pelossa. Tuolin omistajan seuratessa kilpailua muualla muut katsojat voivat istahtaa vapaalle tuolille, mutta paikka on omistajan saapuessa luovutettava takaisin.

Mastersin huipennuksen Back koki kärkiryhmien peliä seuraten.

”Tigeria oli täysin mahdotonta seurata koko kierrosta. Kisan loppuvaiheessa, kun Tiger oli noin viidennellätoista reiällä, lähdimme sitten kohti 18. griiniä”, Back kertoo.

Tunnelma päätösgriinillä oli ainutlaatuinen.

”Kun Tiger saapui, kaikki nousivat seisomaan ja taputtivat älyttömästi. Reiänhän Tiger pelasi aika varman päälle. Kun viimeinen putti sitten upposi, niin olihan se aikamoista kannustusta. Oli hienoa nähdä sekin, kun lapset olivat vastaanottamassa Tigeria. Se oli koskettava kokemus”, Back kertoo.

Backin unohtumaton Masters sai vielä myöhemmin illalla yllättävän lisämausteen paikallisessa ravintolassa.

”Tigerin caddie Joe LaCava tuli sisään ja hengaili rouvansa kanssa meidän seurassamme pari tuntia kertoillen fiiliksistään. Hänen meriittinsä caddienä ovat melkoisia, mutta oli se ollut Joellekin koskettava hetki, kun Tigerin viimeinen putti sitten upposi.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje