Oona Vartiainen karsinnoista Ladies European Tourille - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Oona Vartiainen karsinnoista Ladies European Tourille

Oona Vartiainen eteni vastustamattomasti pelioikeuteen karsintojen kautta jäätyeen LETAS:n rahalistalla ensimmäisenä ulos LET:n kortista. Kuva: Juha Saarinen.

Oona Vartiaisen ote piti loppuun asti Marokossa pelatussa Ladies European Tourin karsintafinaalissa.Neljän ensimmäisen kierroksen aikana hankittu reilu etumatka riitti varmistamaan kortin kahden lyönnin marginaalilla, vaikka Vartiainen pelasi päätöspäivänä kisan selkeästi huonoimman kierroksensa, 75 lyöntiä (+3). Vaikein jakso osui rei’ille 8-11, joille hän teki neljä bogia peräjälkeen. Vartiainen oli finaalissa 22., kun kaikkiaan 31 pelaajaa sai pelioikeuden maanosan pääkiertueelle.

”Kiitoos! Ei tässä ole vielä tajunnut koko hommaa. Sattui muutamia hankalia paikkoja peräkkäisillä rei’illä, ei n iinkään erityisen mustaa vaihetta ollut pelissä. Harmi, ettei lopussa birkkuyritykset uponneet, mutta ei tässä kauheasti voi valittaa”, Vartiainen viestitti Marokosta.

Kokonaisuutena ajatellen Vartiaisen tasaisen vahva peli osoitti hyvin naisen potentiaalin seuraavaa porrasta silmällä pitäen. LETAS-kiertueella Vartiainen jäi rahalistalla kuudenneksi, Krista Bakkerin pokattua viidennen sijan myötä viimeisen pääkiertueen pelioikeuden. Ensi kautta ajatellen tärkeää oli myös se, että Vartiainen pystyi ottamaan LETAS:n puolella voiton.

”Huomenna iltayöstä olen kotona, joten suoraan joulun viettoon täältä”, Vartiainen suunnitteli.

Kauden turkulainen aikoo avata heti, kun paikka kisoihin aukeaa.

”Katsotaan pääseekö noihin ekoihin kisoihin mukaan, niin toivon ainakin ja sen mukaan teen treenit taas ensi vuonna.”

Henrikssonin kenttäennätys ei riittänyt

Eilen Amelkis Golf Clubin kenttäennätystä sivunneen Linda Henriksonin kohtalo oli karvain mahdollinen, kun hän jäi pelioikeuteen oikeuttaneesta tuloksesta 90 pelatun reiän jälkeen vain yhden lyönnin päähän tehtyään kisan viimeisellä reiällä bogin. Henrikssonin kierrostulos tiistaina oli 73.

Lähelle korttia ylsi myös Elina Nummenpää. Hän alitti päätöspäivänä parin lyönnillä (71), mutta jäi kahden lyönnin päähän viimeisestä korttiin oikeuttaneesta tuloksesta.­

Sanna Nuutinen menetti käytännössä pelin jo etulenkin aikana. Reiältä 10 käynnistynyt kierros oli puolessa välissä jo kuusi yli parin. Paha takaisku oli kakkosreiän tripla.

Leena Makkonen ja Marika Voss karsiutuivat neljän kierroksen jälkeen. Kaikki karsinnoissa cutin läpäisset pelaajat saavat rajoitetun pelioikeuden LET:lle ja pääseevät todennäköisesti pelaamaan joitain kisoja.

Henrikssonin kategoria on niin vahva, että hänelle avautuu todennäköisesti useampia osallistumismahdollisuuksia, jonka lisäksi hän saa pelata LETAS:n kisoja ilman LET-pelaajiin kohdistuvia rajoituksia.

”Tästä on harmi kaukana. Nyt saan pelata molempia toureja ilman rajoituksia LETAS:illa ja startteja tulee todennäköisesti yhtä paljon kuin sijoilla 20-30 (karsinnoissa sijoittuneille). Kilpailurikas kausi edessä toisin kuin tänä vuonna. Olen todella hyvillä fiiliksillä”, Henriksson kommentoi.

Vartiaisen lisäksi LET:lla pelaavat ensi kaudella Ursula Wikström, Minea Blomqvist-Kakko ja Noora Tamminen.

Karsinnan voiton otti Intian Aditi Ashok tuloksella -23. Menestyksekkäin maa oli Englanti, jonka pelaajat saavuttivat viisi pelioikeutta. Ranskaan ja Espanjaan matkasi kumpaankin neljä korttia.

Pohjoismaista myös Tanska, Islanti ja Ruotsi saivat karsinnoista yhden pelaajan kiertueelle.

Sami Sarpakunnas

Juttua päivitetty klo 19.11 Henrikssonin kommenteilla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje