23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Onnistuneesti uudistuneen FedEx Cupin voitto sopisi Rory McIlroyn kauden mittaiseen tarinaan

Vahvan kauden pelannut Rory McIlroy antanee itselleen ainoan miinusmerkin major-voiton puuttumisesta. FedEx Cupin mestaruus olisi pientä balsamia haavoille. Kuva: Getty Images

Maailmanlistan kakkosen Dustin Johnsonin kehnot otteet kummastuttavat PGA Tourin playoffeissa.

PGA Tourin tekemä playoff-uudistus on osoittautumassa juuri niin toimivaksi kuin etukäteen saatettiin odottaa. Vaikka neljäs pudotuspelikilpailu jäi pois ennen kaikkea päälle painavan jalkapallokauden aloituksen tieltä, playoffeista näyttäisi samalla haihtuneen venytyksen maku.

Mitä päätösturnaukseen tulee, kiertueen kisakalenterista ja kisojen suunnittelusta vastaava komitea voi onnitella itseään innovatiivisuudestaan. Nyt pelataan samansuuntaisesti sekä FedEx Cupin että Tour Championshipin voitosta ja juhlinnan keskipisteeksi valikoituu sunnuntaina vain yksi mestari.

Parasta on se, että mestariehdokkaita on kilpailun puolivälissä vielä useita. Kiehtovassa asetelmassa Brooks Koepkalla (-13) on lyönnin etumatka Justin Thomasiin ja Rory Mcllroyhyn. Kun lisäksi Xander Schauffele ja Paul Casey mahtuvat 2–4 lyönnin sisälle kärjestä, asetelma kohti viikonloppua mennessä on täysin avoin.

McIlroyn pelaaminen playoffeissa on tuonut mieleen pitkän matkan juoksun, missä hän on jaksanut pysytellä aikansa keskijoukossa. Sitten on alkanut vähitellen nousu kohti kärkeä, mutta vieläkin parhaat temput ja kiriherkkyys on pidetty kärsivällisesti piilossa.

Kautta taaksepäin katsellessa voitto East Lake Golf Clubilla sopisi paremmin kuin hyvin McIlroyn kauden mittaiseen tarinaan. Pohjoisirlantilainen osoitti heti vuoden alussa mistä on kysymys, sijoittumalla seitsemässä peräkkäisessä kilpailussa kymmenen joukkoon. Players Championshipin voiton ohella kisoista neljä päättyi tässä jaksossa top 5 -sijoitukseen.

Mastersissa tuli pieni hengähdys (21:s), kunnes hän otti suvereeniin tapaan voiton Kanadan avoimissa. Pudotuspelien alkajaisiksi Northern Trust -kilpailun yhdeksäs tila toi McIlroylle kauden 13. top 10 -sijoituksen. BMW Championshipissä (19:s) oli taas aika palata ”keskijoukkoihin”, mistä on nyt aloitettu viimeinen, ratkaiseva nousu.

USA:ssa on luonnollisesti rummutettu yhdysvaltalaisen pelaajan voiton puolesta. Mikäli Koepkan nimi olisi ykkösenä myös neljännen kierroksen jälkeen, pönkittäisi hän entisestään asemaansa tämän hetken ylivertaisimpana suurten turnausten pelaajana. Thomas puolestaan nousisi − McIlroyn tavoin − voitolla Tiger Woodsin rinnalle ainoana kaksi FedEx Cupin pokaalia saaneena pelaajana.

”Jenkit” rakastavat sankaritarinoita ja tässä niitä olisi tarjolla kaksin kappalein. Sankaritarinasta kävisi myös Xander Schauffelen voitto, joka tulisi Tour Championshipin hyvästä historiasta huolimatta puskista, puhumattakaan Patrick Cantlaysta, joka jo kerran uransa lopettaneena kirjoittaisi nimensä kohtalaisen isoilla kirjaimilla PGA Tourin aikakirjoihin.

Onko FedEx Cup viikonloppuna sitten viiden kauppa? Huippukierroksiin pystyvä Cantlay jäi perjantaina kuusi lyöntiä kärjestä, joka ei ole aivan mahdoton välimatka kurottavaksi umpeen. Mutta hänen takanaan olevilla Chez Reaviella, Patrick Reedillä, Matt Kucharilla (-6) ja kumppaneilla alkaa jo tehdä tiukkaa.

Dustin Johnsonin epävireisyys nousee pudotuspelien odottamattomimpien tapausten listan ykköseksi, joskin huonot otteet ovat jatkuneet jo pidempään. Sijoituttuaan PGA Championshipissä toiseksi, hän ei ole yltänyt kertaakaan 20. sijaa korkeammalle.

BMW Championshipissä tuli kauden huonoin sijoitus (57:s) lyöntipelikisoissa, ja heikkoutta korostaa sekin, että hän jätti Medinah Country Clubilla taakseen vain 13 pelaajaa. Tour Championshipissä DJ on 36 reiän jälkeen 27:ntenä, tavoittamattomat 15 lyöntiä kärjestä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)